search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:10
MENU CLOSE

Ρωσίδα ηθοποιός στο Διάστημα για γύρισμα ταινίας

05.10.2021 18:10
diasthma-new

Τη δόξα του Τομ Κρουζ φαίνεται ότι «ζήλεψαν» οι Ρώσοι, καθώς Ρωσίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης κατευθύνονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για γυρίσματα ταινίας. Πρόκειται για την 37χρονη ηθοποιό Γιούλια Περεσίλντ ενώ μαζί της βρίσκεται και ο 38χρονος σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο. Την ηθοποιό και τον σκηνοθέτη συνοδεύουν και δύο Ρώσοι κοσμοναύτες, σε μια αποστολή που θα διαρκέσει 12 ημέρες.

Μάλιστα, η εκτόξευση του πυραύλου που τους μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καλύφθηκε εκτενώς στο Κανάλι Ένα της ρωσικής τηλεόρασης με τους παρουσιαστές να παρουσιάζουν το εγχείρημα ως μια σημαντική εξέλιξη στη Ρωσία που την παρακολουθεί όλος ο κόσμος.

Το διαστημόπλοιο Soyuz MS-19 προβλέπεται να συνδεθεί τη με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε απόσταση 354 χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός ηθοποιός Τομ Κρουζ προγραμματίζει να πάει με διαστημόπλοιο της εταιρείας SpaceX για το γύρισμα χολιγουντιανής ταινίας όπως είχε ανακοινώσει η NASA πέρυσι, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ο τίτλος της.

Η Ρωσίδα ηθοποιός και ο σκηνοθέτης θα φτάσουν στο Διάστημα πριν τον Τομ Κρουζ για τα γυρίσματα της ταινίας «Η πρόκληση», εντείνοντας τον ανταγωνισμό των δύο χωρών για το Διάστημα.

Στην διαστημική βιομηχανία της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται καθυστερήσεις, σημειώνονται ατυχήματα και ξεσπούν σκάνδαλα διαφθοράς, ενώ η διαστημική βιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών, που βασίζεται σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες υποστηρίζονται από πλούσιους επιχειρηματίες όπως οι Ίλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος έχει αναπτύξει νέα διαστημόπλοια.

Ο ανταγωνισμός της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Διάστημα ήταν το σήμα κατατεθέν του Ψυχρού Πολέμου. Η Μόσχα είχε εκτοξεύσει στο διάστημα τον πρώτο δορυφόρο και είχε στείλει τον πρώτο άνθρωπο στην ιστορία όπως και την πρώτη γυναίκα, αλλά η NASA κατάφερε να στείλει αστροναύτες στην Σελήνη. Μεταγενέστερα άρχισαν να συνεργάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου κοσμοναύτες και αστροναύτες ζουν οι μεν δίπλα στους δε εδώ και δεκαετίες.

«Το Διάστημα είναι ο χώρος που υπήρξαμε πιονέροι, είναι ο χώρος όπου ανεξάρτητα απ’ οτιδήποτε, διατηρούμε αρκετά ηγετικές θέσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μετά την εκτόξευση.

«Ναι και οι άλλοι κάνουν κάποια βήματα επίσης, στην δεδομένη περίπτωση ο ανταγωνισμός με την καλή έννοια είναι προφανής. Για την χώρα μας, παρόμοιες πτήσεις, οι οποίες πραγματικά εκλαϊκεύουν τα επιτεύγματά μας και γενικά το θέμα του διαστήματος, είναι κάτι πολύ καλό», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Διαβάστε επίσης:

Ποδοσφαιριστής άφησε αναίσθητο με κλωτσιές τον διαιτητή και του πέρασαν χειροπέδες (Video)

Γαλλία – Καθολική εκκλησία: Σείεται από τεράστιο σκάνδαλο – Πάνω από 216.000 παιδιά βιάστηκαν από ιερείς από το 1950 μέχρι σήμερα στη χώρα

Γαλλία-ΗΠΑ: Συνάντηση Μακρόν- Μπλίνκεν στο Παρίσι στη σκιά του AUKUS

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:04