search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:40
MENU CLOSE

Γαλλία – Καθολική εκκλησία: Σείεται από τεράστιο σκάνδαλο – Πάνω από 216.000 παιδιά βιάστηκαν από ιερείς από το 1950 μέχρι σήμερα στη χώρα

05.10.2021 16:35
catholic_priest-new

Το τεράστιο σκάνδαλο απειλεί τα θεμέλια της καθολικής εκκλησίας στη Γαλλία. Κάθε χρόνο από το 1950 μέχρι σήμερα βιάζονταν 3.086 παιδιά από ιερείς της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Το σύνολο των παιδιών που βιάστηκαν τα τελευταία 70 χρόνια ξεπερνά τα 216.000.


Την αποκάλυψη κάνει μετά από 2,5 χρόνια εντατικών ερευνώ στους κόλπους της εκκλησίας ο πρόεδρος της επιτροπής που ερευνούσε τους βιασμούς, Ζαν Μάρκ Σοβέ. Ο κ. Σοβέ υποστήριξε ότι η έκθεση βασίζεται σε επιστημονική έρευνα η οποία διαπίστωσε ότι οι βιασμοί διαπράχθηκαν από ιερείς και άλλους κληρικούς καθώς και μη θρησκευόμενους που όμως εμπλέκονται στην εκκλησία.


Η έκθεση έχει συνολικά 2.500 σελίδες και περιγράφει αναλυτικά χρόνο με το χρόνο και περιοχή με την περιοχή τους βιασμούς και τις σεξουαλικές κακοποιήσεις των ανηλίκων στη Γαλλία.
Εντόπισε μάρτυρες και θύματα, έκανε συνεντεύξεις, μίλησε με ιερείς, και άνοιξε μάλιστα για το λόγο αυτό και μια τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών η οποία δέχτηκε περισσότερες από 6.500 κλήσεις.


Και όλα αυτά λίγο μετά την καταδίκη του ηλικιωμένου Μπερνάρ Πρεϊνά ο οποίος καταδικάστηκε πέρυσι για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Παραδέχτηκε ότι κακοποίησε περισσότερα από 75 αγόρια για δεκαετίες.


«Οι συνέπειες είναι πολύ σοβαρές. Περίπου το 60% των ανδρών και των γυναικών που κακοποιήθηκαν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στη συναισθηματική ή σεξουαλική τους ζωή», είπε ο πρόεδρος της επιτροπής.


Από την πλευρά του ο Ολιβιέ Σαβινιάκ, επικεφαλής της ένωσης θυμάτων «Parler et Revivre» (Μιλήστε και Ζήστε ξανά), είπε πως η «υψηλή αναλογία θυμάτων ανά θύτη είναι ιδιαίτερα τρομακτική για τη γαλλική κοινωνία, για την Καθολική Εκκλησία».

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Παραπομπή σε δίκη για τέσσερις βιασμούς ζητά η εισαγγελέας

Νίκος Τσουμάνης: Από ασφυξία ο θάνατος του ποδοσφαιριστή

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα ζει από τύχη – Θα είχε πεθάνει εάν δεν είχε ρίξει νερό πάνω της στο φαρμακείο» λέει ο ιατροδικαστής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33