search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:51
MENU CLOSE

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα ζει από τύχη – Θα είχε πεθάνει εάν δεν είχε ρίξει νερό πάνω της στο φαρμακείο» λέει ο ιατροδικαστής

05.10.2021 15:53
ioanna-new

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης που κλήθηκε ως μάρτυρας από το δικαστήριο ήταν ο άνθρωπος που είχε εξετάσει την Ιωάννα μετά την επίθεση που δέχτηκε με το βιτριόλι. «Η Ιωάννα δέχτηκε πολύ μεγάλη ποσότητα από δοχείο με μεγάλο στόμιο. Αυτό το πράγμα τα διαβρώνει όλα, έπεσε κοντά στην καρωτίδα… Η Ιωάννα ζει από τύχη. Αν δεν είχε πάει στο φαρμακείο και δεν είχε πλυθεί θα είχε πεθάνει» είπε και για άλλη μια φορά, το δικαστήριο πάγωσε.


Και συνέχισε: «Η θνησιμότητα από βιτριόλι είναι γύρω στο 21%. Αν ρίξεις γρήγορα νερό, πέφτει στο 8 %. Τα χημικά εγκαύματα έχουν τη μεγαλύτερη θνησιμότητα και μεγαλύτερες βλάβες. Όποιος το έριξε έπρεπε να συνειδητοποιήσει ότι μπορούσε να σκοτώσει τον άλλο».

Και στη συνέχεια έκανε λόγο για μεγάλη συγκέντρωση του καυστικού υγρού 96-98% (ήταν πολύ πυκνό) και αναρωτήθηκε πώς η Ιωάννα δεν κατάπιε το συγκεκριμένο υγρό. Ενώ σημείωσε πως το βιτριόλι τρώει και διαβρώνει τα πάντα.


Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος με τον πρόεδρο της έδρας:
Πρόεδρος: Πώς το εξάγετε αυτό το συμπέρασμα;
Τσαντίρης: Από τη βιβλιογραφία, αφυδατώνει, τα τρώει όλα, νεκρώνει, εδώ είναι δίπλα στις καρωτίδες.
Πολιτική Αγωγή: Αν δεν είχε πάει δίπλα στο φαρμακείο να πλυθεί;
Τσαντίρης: Θα είχε πεθάνει.


Και ο ιατροδικαστής ανέφερε στην κατάθεση του: «Κατάλαβα ότι έπιασε το θύμα εξ απίνης και αυτό το τραύμα σε καθηλώνει αμέσως. Δημιουργεί μια ανοιχτή πληγή. Άρχισαν να διαβρώνονται τα όργανα. Μπόρεσε και την πλησίασε πάρα πολύ ώστε να δεχτεί πολύ μεγάλη ποσότητα. Θεωρώ ότι το έριξε από μεγάλη φιάλη με μεγάλο στόμιο. Πρέπει να ήταν σαν κανάτα γιατί έφυγε όλη η ποσότητα μαζί. Η φορά της κίνησης του δράστη ήταν από τα αριστερά του θύματος. Ήταν σε μεγάλη ποσότητα. Στοχεύθηκε πρόσωπο και τράχηλος. Το πιθανότερο είναι το πέταξε ευθεία. Η αριστερή της πλευρά δέχτηκε μια μεγάλη ποσότητα. Όταν χρησιμοποιούμε κάτι σαν νεροπίστολο φαίνεται ότι είναι μικρό το στόμιο. Ως ράντισμα με μικρό στόμιο πέφτει μια ποσότητα που θα τρέξει και θα υπάρχουν λωρίδες υγιούς δέρματος. Εν προκειμένω το έγκαυμα ήταν ενιαίο και καθολικό. Διαβρώνει τα ρούχα, ακόμα και μέταλλα. Προκαλεί εγκαύματα κάτω από το δέρμα. Αρχικά έπεσε στα μαλλιά της τα οποία το τράβηξαν σαν σφουγγάρι. Εδώ έριξε μια μεγάλη ποσότητα άπαξ από την αριστερή πλευρά».


Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη χημική ουσία που δέχτηκε η Ιωάννα: «Όσον αφορά τη χημική ουσία, είναι εξαιρετικά διαβρωτική, χρησιμοποιείται στη βιομηχανία. Το θύμα θα μπορούσε να έχει απώλεσε τις αισθήσεις του επιτόπου. Μπόρεσε και σηκώθηκε πάρα το σοκ και περπάτησε για να καθαρίσει το οξύ. Κατά κάποιο μαγικό τρόπο δεν το εξέπνευσε ενώ έχει έγκαυμα περιτραυματικά. Θα μπορούσε να καταπιεί ακόμη και μια ελάχιστη ποσότητα. Αν είχε πιει ένα σφηνάκι θα μπορούσε να οδηγηθεί στο θάνατο»


Και συνέχισε: «Μπορεί να είναι άοσμο αλλά αντιδρά άμεσα με το περιβάλλον. Και μόνο η εισπνοή της μυρωδιάς μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Έχω αντιληφθεί τη βαριά σωματική βλάβη που έχει υποστεί. Για μένα ο κίνδυνος δεν έχει τελειώσει, δεν μπορεί να εκτίθεται στον ήλιο, δεν μπορεί να καταναλώνει φαγητά και υγρά»

Τότε τον ρώτησε ο εισαγγελέας.
Εισαγγελέας: Θα μπορούσε να πεθάνει;
Μάρτυρας: Χωρίς να είσαι γιατρός αντιλαμβάνεσαι ότι μπορεί να προκαλέσει θάνατο. Το γράφει στη συσκευασία του υγρού με κεφαλαία γράμματα.


Νωρίτερα είχε καταθέσει ο πλαστικός χειρουργός Πέτρος Δημοβέλης και ήταν από τους πρώτους που εξέτασαν την Ιωάννα στο νοσοκομείο που πήγε εσπευσμένα. Ο κ. Δημοβέλης είπε πως η θερμοκρασία στα τραύματα έφτανε τους 400 βαθμούς Κελσίου εκείνη την ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Τσουμάνης: Θρίλερ με τον θάνατο του ποδοσφαιριστή – «Ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του» (photos/video)

Ναστάζια Μητροπούλου: Συγκλονίζει για την κακοποίηση από τον πρώην της – «Κόντεψα να μείνω παράλυτη» (video)

Γι’ αυτό έπεσαν Facebook, Instagram και Whatsapp – Η εξήγηση και η «συγγνώμη» από την εταιρεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:50