search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:23
MENU CLOSE

Ο λαός θα τσακίσει τους ναζί και το σύστημα που τους γεννά!

09.10.2021 07:00
eponymvs- new

Οι δολοφονικές επιθέσεις στα μέλη των φοιτητικών συλλόγων, στους εκλεγμένους καθηγητές και γονείς έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, η δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, όπως και η δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο, επιβεβαιώνουν αυτό που το ΚΚΕ είπε από την πρώτη στιγμή: Πως η δικαιολογημένη χαρά του λαού μετά την καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής, που ήρθε μετά από τους ίδιους τους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος, δεν πρέπει να κρύψει την πραγματικότητα. Δηλαδή το γεγονός ότι δεν γίνεται να ξεμπερδέψουμε με τους φασίστες και τους ναζί, όσες καταδικαστικές αποφάσεις κι αν βγουν, όσο συνεχίζει να υπάρχει το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.

Οι εικόνες των προηγούμενων ημερών, όπου σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης μετατράπηκαν, με την ανοχή διευθύνσεων σχολείων και αστυνομίας, σε ορμητήρια επιθέσεων από φασιστικές ομάδες με μολώτοφ, πέτρες, σίδερα και μαχαίρια, οι εικόνες με τα αίματα μέσα στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης από τις επιθέσεις σε εκλεγμένη μαθήτρια του 15μελούς, σε μαθήτρια από την Συρία και στους μαθητές που μπήκαν παλικαρίσια μπροστά να τις υπερασπιστούν, οι εικόνες των χτυπημένων μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με αλυσίδες στο κεφάλι, επειδή έκαναν εξόρμηση με το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς το λαό, δεν μπορεί και δεν θα μείνουν αναπάντητα. Και αυτό γιατί αυτές οι επιθέσεις δεν στρέφονται μόνο προς τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στους εκλεγμένους αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος, αλλά στρέφονται απέναντι σε όλο το λαό και τη νεολαία. Έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν, να φιμώσουν όποια φωνή πάει να σηκωθεί απέναντι στην βαρβαρότητα που ζούμε, όποιο ανάστημα πάει να σηκωθεί και να παλέψει ενάντια στο σύστημα που γεννά τις κρίσεις, την φτώχεια, τους πολέμους, τον φασισμό. Γι’ αυτό και θα πάρουν την απάντηση που πρέπει μέσα από την οργανωμένη δράση του εργατικού – λαϊκού κινήματος στα σχολεία και τις σχολές, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, για να απομονωθούν και να μην βρίσκουν τόπο να σταθούν πουθενά.

Οι επιθέσεις αυτές δεν έγιναν στο κενό. Έγιναν από γνωστά ακροδεξιά στοιχεία και ομάδες, γνωστά στις γειτονιές, που πολλών τα ονόματα έχουν δημοσιοποιηθεί και ακόμα αναμένουμε να συλληφθούν. Πυρήνες ακροδεξιών ναζιστικών στοιχείων, χρυσαυγιτών, “κασιδιάριδων”, του ιερού λόχου, ήταν γνωστό ότι υπήρχαν μέσα σε σχολεία. Γι’ αυτό και είναι πραγματικά προκλητικό να αναρωτιούνται σήμερα στελέχη της κυβέρνησης, αστοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πώς γίνεται να “ξαναφύτρωσαν” τέτοιες ναζιστικές ομάδες. Αυτοί που τους έθρεψαν τα προηγούμενα χρόνια με τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, με τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πρόσφυγες, στις μάσκες πέρσι, ενάντια στα εμβόλια φέτος, με την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που εξισώνει το θύτη με το θύμα, έχουν ευθύνη για το πώς φτάσαμε στις δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη να μαζέψει τους ναζί και τους καθοδηγητές τους από τα σχολεία και τις γειτονιές. Μετά τις τελευταίες δολοφονικές επιθέσεις, τη δημοσιοποίηση ονομάτων, δεν μπορεί να το παίζει “ανήξερη”. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα συνεχίσει να είναι υπόλογη για την ανοχή της απέναντι σε αυτές τις ομάδες που γεννάνε νέους Ρουπακιάδες.

Ευθύνη, όμως, θα έχουν και όσοι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το επιχείρημα της καταδίκης της βίας “από όπου και αν προέρχεται”. Τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη δεν χωράνε αμφισβήτηση. Έχουμε από τη μια δολοφονικές επιθέσεις ακροδεξιών, ναζιστικών, οπλισμένων ομάδων και από την άλλη φοιτητές, καθηγητές, γονείς, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που δέχτηκαν επίθεση γιατί μοίραζαν ανακοινώσεις. Όποιος εξισώνει το μοίρασμα των ανακοινώσεων με τις μολότωφ, όποιος δεν καταδικάζει χωρίς αστερίσκους, τις ναζιστικές εγκληματικές αυτές επιθέσεις, ξεπλένει τους φασίστες, χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά, ψαρεύει ψήφους, είναι συνυπεύθυνος.

Μερίδιο ευθύνης έχουν και όσοι κάνουν πως δεν βλέπουν ότι φορέας αυτών των ανιστόρητων κι επικίνδυνων θεωριών δεν είναι μόνο κυβερνητικά στελέχη, αλλά κι άλλα κέντρα, η ίδια η ΕΕ, που έχει αναγορεύσει την θεωρία των δύο άκρων σε επίσημη ιδεολογία και πολιτική κατεύθυνση, στηρίζοντας ακόμα και επίσημα νεοναζί σε μια σειρά χώρες, για να προωθήσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα.

Όσοι ονειρεύονται περιορισμούς στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών -με αφορμή την φασιστική επίθεση στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης- περιορισμούς στη συλλογική  δράση, τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ας αλλάξουν πλευρό. Τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν μπορούν να την σταματήσουν ό,τι και να σχεδιάζουν.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης, της Ελλάδας, έχει μνήμη και δύναμη. Το έκανε και θα το ξανακάνει. Θα στείλει τους ναζί εκεί που ανήκουν, στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

*Ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ & Γραμματέας της Τ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης:

Οι Belharra, τα Rafale και η περιφερειακή σταθερότητα

Όχι στις γαλλικές φρεγάτες, ναι στα μπρόκολα Βενεζουέλας!

Χωρίς άλλοθι το στοίχημα για την κεντροαριστερά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:23