search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:48
MENU CLOSE

Ερντογάν: Εκλιπαρεί τον Μπάιντεν – Δίνει 6 δισ. δολάρια για να αγοράσει F-16 από τις ΗΠΑ

11.10.2021 20:43
biden_erdogan-new

Μετά τα συνεχόμενα χαστούκια που έχει φάει ο Σουλτάνος, τώρα άλλαξε ρότα και εκεί που έβριζε τις ΗΠΑ, πλέον εκλιπαρεί να συναντηθεί με τον Μπάιντεν στο περιθώριο της G20 και να του ζητήσει να του δώσει F-16.


Λίγο η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία,, λίγο τα rafale και οι φρεγάτες που ανατρέπουν τις ισορροπίες, λίγο που στη Νέα Υόρκη στον ΟΗΕ περίμενε να συναντηθεί με τον Μπάιντεν και έφαγε πόρτα ο Ερντογάν αποφάσισε να αφήσει τα μεγάλα λόγια και πλέον θέλει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.


Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να του δώσει μια … ακρόαση ο Μπάιντεν στη G20 και συνεχίζει πως έτσι ο Ερντογάν ελπίζει να ξεπεραστούν οι ψυχρές σχέσεις με τις ΗΠΑ με αφορμή τα ρώσικα πυραυλικά συστήματα S-400.


Στις 30 Σεπτεμβρίου η Τουρκία έστειλε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ να αγοράσει 40 f-16 block 70, αλλά τούρκοι ειδήμονες θεωρούν έγκριση θα είναι δύσκολο να κερδηθεί, δεδομένης της αντίθεσης του Κογκρέσου στην αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 και της αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας.


Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι δεν σχολιάζει πιθανές πωλήσεις αμυντικών συστημάτων, ενώ ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας παρέπεμψε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης: Συντονισμένες Ελλάδα και Κύπρος για να απαντήσουμε στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα: Γιατί δρόμοι έχουν «πήξει» και οι μετακινήσεις είναι μαρτύριο;

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντο – Η συνομιλία του δράστη με την αστυνομία στο τηλέφωνο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:46