ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 18:43
MENU CLOSE

Ερντογάν: Εκλιπαρεί τον Μπάιντεν – Δίνει 6 δισ. δολάρια για να αγοράσει F-16 από τις ΗΠΑ

11.10.2021 20:43

Μετά τα συνεχόμενα χαστούκια που έχει φάει ο Σουλτάνος, τώρα άλλαξε ρότα και εκεί που έβριζε τις ΗΠΑ, πλέον εκλιπαρεί να συναντηθεί με τον Μπάιντεν στο περιθώριο της G20 και να του ζητήσει να του δώσει F-16.


Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να του δώσει μια … ακρόαση ο Μπάιντεν στη G20 και συνεχίζει πως έτσι ο Ερντογάν ελπίζει να ξεπεραστούν οι ψυχρές σχέσεις με τις ΗΠΑ με αφορμή τα ρώσικα πυραυλικά συστήματα S-400.


Στις 30 Σεπτεμβρίου η Τουρκία έστειλε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ να αγοράσει 40 f-16 block 70, αλλά τούρκοι ειδήμονες θεωρούν έγκριση θα είναι δύσκολο να κερδηθεί, δεδομένης της αντίθεσης του Κογκρέσου στην αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 και της αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας.


Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι δεν σχολιάζει πιθανές πωλήσεις αμυντικών συστημάτων, ενώ ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας παρέπεμψε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης: Συντονισμένες Ελλάδα και Κύπρος για να απαντήσουμε στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα: Γιατί δρόμοι έχουν «πήξει» και οι μετακινήσεις είναι μαρτύριο;

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντο – Η συνομιλία του δράστη με την αστυνομία στο τηλέφωνο (Video)

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 18:42
Exit mobile version