search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:36
MENU CLOSE

Αιμίλιος Χειλάκης: Σιχαίνομαι τον Ακύλα Μεγαρίτη – Έχω υπάρξει αλαζονικός, βίαιος, απωθητικός (video)

12.10.2021 10:26
xeilakis_88

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Ο ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τις Άγριες Μέλισσες, και τον ρόλο του Ακύλα αλλά και τα social media.

10 χρόνια εκτός τηλεόρασης

«Είχα να κάνω δέκα χρόνια τηλεόραση από Το Νησί στο Mega. Δεν μου αρέσω να με βλέπω στην τηλεόραση. Όταν βάζεις στόχο να πετύχεις κάποια πράγματα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος και βλέπεις ότι δεν τα έχεις βγάλει στο γύρισμα, λες: “εντάξει τώρα αυτό θα μείνει έτσι για πάντα” γιατί μιλάω για λάθη που εγώ καταλαβαίνω. Στο θέατρο ακόμη και ένα λάθος μπορεί να περάσει ως κανονικό. Είχα πει πως δεν θα ξαναέκανα τηλεόραση. Από τότε όμως που το δήλωσα το κράτησα και για δέκα – έντεκα χρόνια όπου και απείχα».

«Δεν μετανιώνω την επιστροφή μου στην τηλεόραση, όλοι είναι εξαιρετικοί”, είπε ο γνωστός ηθοποιός, για να παραδεχτεί στη συνέχεια πως “δεν μου αρέσω στην τηλεόραση. Η πρώτη μου δουλειά ήταν στο “Στρας” της Έλενας Ακρίτα το 1994. Με έβλεπα τότε και έλεγα “αυτό το παιδί δεν θα το έπαιρνα πουθενά”»

Ο Ακύλας Μεγαρίτης

«Ο Λευτέρης Χαρίτος μου είχε τηλεφωνήσει το 2019 και του είχα πει: “Μη μου πεις καν γιατί πρόκειται, δεν προλαβαίνω γιατί σκηνοθετώ και παίζω σε παράσταση που θα κάνει περιοδεία. Δεν προλαβαίνω να κάνω γύρισμα. Μη με μπλέξεις εμένα με τηλεόραση, έχω να κάνω πάρα πολλά χρόνια”. Κάποια στιγμή βλέπω τότε τα πρώτα επεισόδια και λέω: “Α, καλή δουλειά έκανε”», είπε αρχικά ο ηθοποιός για να συνεχίσει:

Μιλώντας για τον ρόλο του ο Αιμίλιος Χειλάκης αποκάλυψε ότι σιχαίνεται τον Ακύλα Μεγαρίτη.

«Άκουσα πρόσφατα μία φράση που είχε πει η Μέριλ Στριπ, όταν έπαιζε τη Μάργκαρετ Θάτσερ. “Κανονικά οι ηθοποιοί πρέπει να αγαπάμε πολύ τον ρόλο μας, όμως δεν μπορώ να το κάνω αυτό με τη Θάτσερ” είχε πει η σπουδαία ηθοποιός», ανέφερε.

Και συνέχισε: «Μου συμβαίνει ακριβώς το ίδιο με τον Ακύλα Μεγαρίτη. Παίζω έναν χαρακτήρα που δεν μπορώ να αγαπήσω με τίποτα. Απέχω μαζί του παρασάγγας όχι μόνο ιδεολογικά, αλλά και κοινωνικά, σαν σύζυγο, σαν πατέρα και φίλο. Αυτό που του αναγνωρίζω όμως είναι ότι τον σιχαίνομαι, και αυτό βοηθά στο να σας τον παρουσιάσω».

Και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η δουλειά μου. Οι ηθοποιοί έχουμε τεχνικές για να σας δείχνουμε ότι συμβαίνει κάτι. Γιατί δεν είναι δυνατόν να σας το δείχνουμε συνεχώς, είναι αδύνατο ιδιαίτερα όταν έχεις να κάνεις και με ένα καθημερινό σίριαλ».

Έχω υπάρξει αλαζονικός, βίαιος, απωθητικός

Σε ερώτηση για τις κακές πτυχές του εαυτού του, παραδέχτηκε: “Έχω υπάρξει αλαζονικός, βίαιος, απωθητικός. Θα έρχεται ξανά κατά περιόδους ο εαυτός σου και θα είναι ξανά άδικος αλλά τώρα πια θα ξέρεις και θα του λες “φύγε, δεν σε θέλω”. Ήμουν προσβλητικός. Τότε δεν το καταλάβαινα, όταν το κατάλαβα προσπάθησα την επόμενη φορά να το μαζεύω. Δεν είναι κακό να χαίρεσαι για ένα επίτευγμά σου, κακό είναι να νομίζεις ότι είσαι ο καλύτερος του κόσμου”.

Για τα social media

«Δεν έχω twitter. Μαθαίνω ότι γράφονται κάποια πράγματα, δεν ξέρω όσα γράφονται, στο facebook επίσης. Είναι κάποια μέσα τα social media τα οποία κάνουν για κάποια συγκεκριμένη δουλειά για να διαφημιστεί μια δουλειά. Δεν μπορώ να πιάνω κουβέντα εκεί γιατί χάνεται ένας πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας για άλλα πράγματα. Γιατί αυτή η κουβέντα δεν γίνεται επί του προσωπικού, γίνεται σε έναν δημόσιο χώρο και… καλά επί του προσωπικού».

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση – ΣΚΑΪ: Σαρώνει ο Μουτσινάς

«Ναυτεµπορική»: Ετοιμάζει web TV και επιστροφή στην διοργάνωση των συνεδρίων

TOP10 8 έως 10 Οκτωβρίου: Τι είδαμε το ΠΣΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:36