ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:00
MENU CLOSE

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» τρομάζει την κυβέρνηση - Αγωνία για τις περιοχές που κάηκαν το καλοκαίρι

14.10.2021 07:49

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» τρομάζει την κυβέρνηση καθώς οι προβλέψεις των τελευταίων ωρών δείχνουν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν όλη την χώρα αλλά ιδιαίτερα την Εύβοια και την Αττική.

Τα βλέμματα όλων έχουν επικεντρωθεί στις περιοχές της Αττικής που κάηκαν το καλοκαίρι καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα αντιδιαβρωτικά έργα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά.

Καθώς μάλιστα η Βόρεια Εύβοια με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με πλημμύρες οι συνεργάτες του πρωθυπουργού φοβούνται μήπως στην Αττική οι επιπτώσεις από τα καιρικά φαινόμενα είναι πολύ σοβαρότερες.

Προκειμένου πάντως το Μέγαρο Μαξίμου να αντιμετωπίσει τα οποία προβλήματα υπάρξουν στην Αττική και την Εύβοια εξ αιτίας των ανύπαρκτων αντιπλημμυρικών έργων επαναφέρει το γνωστό αφήγημα ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η «προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Οι πληροφορίες λένε ότι το ακραίο καιρικό φαινόμενο θα περάσει σταδιακά από την Ήπειρο, το Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα και θα κατευθυνθεί προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Στην Εύβοια τοπικοί παράγοντες, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ειδοποιούσαν πόρτα πόρτα τους κατοίκους που παραμένουν κοντά σε ρέματα στα καμένα, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή, ώστε να μπορούν να παρέμβουν έγκαιρα.

Η Πολιτική Προστασία με τη βοήθεια και των Ενόπλων Δυνάμεων, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, και άλλων δυνάμεων έχουν καταστρώσει σχέδιο για την απομάκρυνση κατοίκων, εφόσον χρειαστεί, από περιοχές που θα βρεθούν στην καρδιά του φαινομένου.

Αποφασίστηκε ακόμα να λειτουργούν Ενιαία Επιχειρησιακά Κέντρα στις περιοχές όπου υπάρχει ενδεχόμενο έντονων καιρικών φαινομένων, έτσι ώστε να συντονιστούν πλήρως όλοι οι φορείς,

Η Ελληνική Αστυνομία είναι υπ’ ατμόν για τις περιπτώσεις που υπάρξει αποκλεισμός δρόμων, ώστε να διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων και να παράσχουν βοήθεια.

Σε πλήρη επιφυλακή και το ΕΚΑΒ, ενώ θα εμπλακούν, εφόσον χρειαστεί, και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι στο πλαίσιο της εγρήγορσης που υπάρχει στην κυβέρνηση το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες κρίσιμες ώρες, άλλαξε και περιλαμβάνει μόνο τις απαραίτητες συναντήσεις.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΘ: Κλείνει για μια μέρα η ΣΘΕ – «Απειλές κατά ελεγκτών πιστοποιητικών εμβολιασμού»

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πού ήχησε το 112

Κορωνοϊός: Παιδιά ένα στα τέσσερα νέα κρούσματα – Οι «πρωταθλητές» στα ποσοστά θετικότητας

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version