search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:47
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πού ήχησε το 112

13.10.2021 23:13
112_new
Φωτογραφία αρχείου

Ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις στα κινητά τους μέσω της υπηρεσίας 112 έλαβαν κάτοικοι περιοχών που αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Η προειδοποίηση εστάλη σε πολίτες σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Πάτρας.

«Προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν. Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από άνεμο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ήταν το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

Στυλιανίδης για «Μπάλλο»: Σε ετοιμότητα η χώρα, στόχος να λειτουργήσουμε προληπτικά

Νωρίτερα, έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αναφορικά με την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάλλος».

«Μέσα από την διεξοδική ανάλυση των δεδομένων φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας» είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε: «Θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά, να μην περιμένουμε να εμφανιστεί πλημμυρικό φαινόμενο και απλώς να τρέξουμε».

Όπως είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, «οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να ενημερώσουν τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν ή συμβαίνει συχνά πλημμυρικό φαινόμενο να αποφύγουν» άσκοπες μετακινήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ο «Μπάλλος» δείχνει τα δόντια του τις επόμενες ώρες – SMS από το 112

Κορωνοϊός: Παιδιά ένα στα τέσσερα νέα κρούσματα – Οι «πρωταθλητές» στα ποσοστά θετικότητας

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δεν προέκυψε εμπλοκή δεύτερου προσώπου στη δολοφονία της Καρολάιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:47