search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:38
MENU CLOSE

Στυλιανίδης για «Μπάλλο»: Σε ετοιμότητα η χώρα, στόχος να λειτουργήσουμε προληπτικά

13.10.2021 18:14
STYLIANIDIS_67

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αναφορικά με την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάλλος» που αναμένεται από σήμερα το βράδυ να σαρώσει αρκετές περιοχές της χώρας.

«Μέσα από την διεξοδική ανάλυση των δεδομένων φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας» είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε: «Θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά, να μην περιμένουμε να εμφανιστεί πλημμυρικό φαινόμενο και απλώς να τρέξουμε».

Όπως είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, «οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να ενημερώσουν τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν ή συμβαίνει συχνά πλημμυρικό φαινόμενο να αποφύγουν» άσκοπες μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε «κόκκινο συναγερμό» έχουν τεθεί Aρχές και κάτοικοι στις περιοχές από τις οποίες αναμένεται να περάσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» η οποία έχει ήδη αρχίσει να οργανώνεται στην κεντρική Μεσόγειο η διαταραχή που θα επηρεάσει την Ελλάδα αρχικά από τα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αγωνία στις περιοχές που καταστράφηκαν από τις φωτιές του καλοκαιριού, όπως η Εύβοια και η Αττική, οι οποίες είναι ανοχύρωτες με τα αντιπλημμυρικά έργα να μην είναι ακόμα ολοκληρωμένα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Παιδιά ένα στα τέσσερα νέα κρούσματα – Οι «πρωταθλητές» στα ποσοστά θετικότητας

Δολοφονία ενεχυροδανειστή στη Δάφνη: Ισόβια για τους τρεις κατηγορουμένους επέβαλε και το Εφετείο

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εκπαιδευτικών – 3.000 ευρώ πρόστιμο στους παραβάτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:38