search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:19
MENU CLOSE

Ερντογάν σε Μακρόν: Και η Γαλλία έκανε γενοκτονίες στην Αφρική, δεν ενοχλήθηκε κανείς

18.10.2021 21:09
erdogan

Από την Αφρική και την Ανγκόλα όπου και βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προέβη σε μία νέα επίθεση στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, επιστρέφοντας έτσι στο κλίμα ψυχρότητας των προηγούμενων μηνών.

Ο Τούρκος πρόεδρος, κατηγορησε τη Γαλλία λέγοντας πως ως αποικιοκρατική δύναμη έκανε σφαγές και γενοκτονίες στη Ρουάντα και την Αλγερία, αλλά «κανείς δεν ενοχλήθηκε», όπως είπε.

«Εμείς αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους της Αφρικής χωρίς διαχωρισμούς. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της κοινής μας ιστορίας με την Αφρική, είναι πως βασίζεται σε αμοιβαίο σεβασμό, ειλικρίνεια και συνεργασία». «Είμαστε ένα έθνος που δεν έχει τη στάμπα του αποικιοκράτη και τη ντροπή της αποικιοκρατίας στην ιστορία της. Αντίθετα, είμαστε ένα έθνος το οποίο πραγματοποίησε έναν Πόλεμο Ανεξαρτησίας πριν από έναν αιώνα και τον κέρδισε, απέναντι στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της εποχής», ανέφερε στην ομιλία του.

Ενώ δεν παρέλειψε για ακόμη μία φορά να στραφεί και κατά των χωρών της Δύσης, ισχυριζόμενος ότι εκμεταλλεύονται επί αιώνες την Αφρικανική ήπειρο.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση ALCO: Καλή η συμφωνία με τη Γαλλία, λάθος το Σαχέλ (Video)

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο»

Νεκρός από επιπλοκές του κορωνοϊού ο Κόλιν Πάουελ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:19