search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 06:18
MENU CLOSE

Πρώτη γύρα τηλεθέασης στα ΣΚ των καναλιών – Κάποιοι θα πρέπει να… ανησυχούν

18.10.2021 17:40
tiletheasi_new

«Καμπανάκι» κινδύνου θα πρέπει να ηχεί στον Σκάι και στον Γιώργο Αυτιά με την απόδοση που είχε τον περασμένο μήνα η πρωινή εκπομπή του δημοσιογράφου.

Διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στα πρωινά του Σαββατοκύριακου όμως οι νέοι «παίκτες» και οι σχεδιασμοί του ανταγωνισμού, θέτουν νέα δεδομένα, σύμφωνα με την πρώτη επισκόπηση (1 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021 ) μέσα από τα επίσημα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement.

Στην αμέσως επόμενη ζώνη ο Νίκος Μάνεσης έχει να αναμετρηθεί φέτος εκτός από το Δημήτρη Καμπουράκη και τη νέα πρόταση της ΕΡΤ στην ειδησεογραφική ψυχαγωγία που παρουσιάζει η Αλεξάνδρα Καϋμένου.

Σχηματίζονται δύο γκρουπ μονομάχων, ένα πολύ νωρίς το πρωί– δύσκολη χρονική περίοδος με τηλεθεατές που έχουν χαρακτηριστικά μάλλον διαφορετικά από εκείνα που έχουν όσοι «μπαίνουν» αργότερα- και ένα στη συνέχεια.

Εξαίρεση αποτελεί ο Αντ1 που έχει διαμορφώσει μια ζώνη ενημέρωσης μαμούθ από τα σχεδόν αξημέρωτα έως το μεσημέρι.

Που σημαίνει ότι οι «Πρωινοί τύποι», ήτοι Νίκος Ρογκάκος- Παναγιώτης Στάθης και Ντόρα Κουτροκόη- Αντώνης Φουρλής, ως αλλαγή «φρουράς», είναι «απέναντι» στο φάσμα του ανταγωνισμού των αντίστοιχων εκπομπών, αν και ίσως θα έπρεπε να «μετρώνται» ως δυο διαφορετικές εκπομπές (διαφορετικοί παρουσιαστές, διαφορετικοί αρχισυντάκτες κλπ).

Ο Αυτιάς στην ώρα του, τουλάχιστον το Σεπτέμβριο συγκράτησε τις δυνάμεις του και είχε το σημαντικότερο μερίδιο (21,4%) της ζώνης. Ωστόσο από την κορυφή απειλεί να τον εκτοπίσει η  Φαίη Μαυραγάνη με το «Τώρα ό,τι συμβαίνει». Η μεταξύ τους διαφορά τηλεθέασης είναι μόλις 0,6%, σε απόλυτους αριθμούς «μεταφράζεται» σε 61.000 τηλεθεατές.

Οι αντίστοιχες εκπομπές των Mega και ΕΡΤ διαφέρουν ως προς τα μερίδια τηλεθέασης (διότι η μέση τηλεθέαση του είναι ίδια- 0,9%). Την εκπομπή του Mega την προτίμησαν τον περασμένη μήνα 98.000 τηλεθεατές κατά μέσο όρο κι εκείνη της ΕΡΤ1 89.000 τηλεθεατές.

Αν και παρατηρείται διάχυση τηλεθεατών στην πολύ πρωινή ζώνη των καναλιών, εντούτοις οι τρείς Mega, Αντ1 και ΕΡΤ  «μαζί» κόβουν από την πίτα τηλεθέασης και δεν αφήνουν στον Γιώργο Αυτιά και τον Σκάι να έχουν καλύτερο κομμάτι, όπως ίσως θα ήθελαν.

Στην «αναμέτρηση» των 10.00 πρόκριση έλαβε από τους τηλεθεατές, τον Σεπτέμβριο, η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με το Νίκο Μάνεση».

Αν και με δύο εκπομπές λιγότερες στον αέρα, ο Μάνεσης έφερε στις συχνότητες του Alpha 360.000, περι τις 79.000 τηλεθεατές περισσότερους από όσους επέλεξαν το Δημήτρη Καμπουράκη και την εκπομπή «Σαββατουκύριακο παρέα» στον Σκάι.

Για πρωτοεμφανιζόμενη εκπομπή, η ενημερωτική «Με νέα ματιά» της ΕΡΤ1 με 74.000 τηλεθεατές μέσο όρο Σεπτεμβρίου  μπαίνει στο «κάδρο». Απέχει πολύ για να κοντράρει στα ίσια Μάνεση ή Καμπουράκη, όμως δίνει «μάχη» με την εκπομπή «Open Weekend» (Open). Που σημαίνει ότι η Αλεξάνδρα Καϋμένου απειλεί την «θέση» της Ελένης Τσολάκη.

Δεν είναι ακριβώς  αντικριστά, πλην όμως υπάρχει χρονική στιγμή που κοντράρονται, οι εκπομπές «Καλύτερα δεν γίνεται» (Alpha) με τη Ναταλία Γερμανού, «Τί λες τώρα» (Mega) με την Κατερίνα Καραβάτου, «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο» (Open) με τη Νίκολέτα Ράλλη και «Όλα γκουντ» (Σκαι) με τους Γρηγόρη Γκουντάρα- Νάταλι Κάκκαβα.

Με τις λιγότερες εμφανίσεις η εκπομπή του Open, συγκριτικά με τις άλλες δύο της κατηγορίας της, είχε 92.000 τηλεθεατές κατά μέσο όρο. Η εκπομπή με τη Ναταλία Γερμανού αποτέλεσε προτίμηση 384.000 τηλεθεατών, το μεσημεριανό «Τί λες τώρα» (Mega) με την Κατερίνα Καραβάτου συγκέντρωσε για τον πρώτο μήνα της σεζόν 307.000 τηλεθεατές και εκείνη των Γκουντάρα- Κάκκαβα επέλεξαν και είδαν 269.000 άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης:

GNTM 4: Η Βίκυ Κουλιανού «εισβάλλει» στο σόου – Ο ρόλος έκπληξη (Photos/Video)

Η Αννίτα Πάνια στα «Ανοιχτά»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνει comeback χωρίς… backpack – Πρεμιέρα τέλος Οκτωβρίου για τους «Πρωταγωνιστές»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19