search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:00
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Τα πρώην γραφεία του στην Ομόνοια έγιναν Industrial ξενοδοχείο (Photos)

19.10.2021 18:02
hotel_omonoia

Το κτίριο που στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στην Ομόνοια, είναι πλέον ξενοδοχείο. Ονομάζεται Dave Red Athens και έχει διατηρήσει τις κόκκινες πινελιές του κτιρίου, αλλά και τα γκράφιτι στους τοίχους του.


Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Ομόνοια στην οδό Βερανζέρου 25 και παντού κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα. Τα δωμάτια είναι βιομηχανικά σχεδιασμένα και έχουν «νέον» φωτισμό και παραπέμπουν σε άλλη εποχή.


Το ξενοδοχείο έχει 87 υπνοδωμάτια τα οποία διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι, ταράτσα με θέα στην πόλη, ενώ στο lobby του ξενοδοχείου βρίσκεται η χαρακτηριστική βιβλιοθήκη της Brown Hotels με ανατρεπτικούς τίτλους βιβλίων για κάθε αναγνώστη.


Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου είπαν ότι διατήρησαν ακόμη και τα γκράφιτι στα δωμάτια που είναι από τότε που στο κτίριο στεγαζόταν το ΚΚΕ και αυτό το έκαναν από σεβασμό προς την ιστορία του κτιρίου.
Στην είσοδο όποιος μπαίνει διαβάζει: «Αυτό το κτίριο που σε φιλοξενεί δεν είναι ένα συνηθισμένο μέρος.».

και συνεχίζει: «Η Αθήνα είναι συνηθισμένη σε έντονες διαδηλώσεις και έχει μια πλούσια επαναστατική ιστορία. Μεγάλο μέρος αυτής της ιστορίας έχει γραφτεί ακριβώς εδώ που βρίσκεστε. Αυτό που τώρα εμείς ονομάζουμε Dave Red ήταν τα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα του ΚΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος».

Διαβάστε επίσης:

Ανεμβολίαστοι: Ποιοι κάνουν 2 rapid tests τη βδομάδα, ποιοι 1 – Πρόστιμα και εξαιρέσεις

Άταφος παρέμεινε αρνητής μέχρι οι συγγενείς του να πειστούν ότι πέθανε από κορωνοϊό

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Πατέλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50