search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:48
MENU CLOSE

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Πατέλη

19.10.2021 14:17
patelis_exo

Η είδηση ότι ο καταδικασμένος για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Πατέλης, αποφυλακίζεται προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Λίγες ώρες μετά κινητοποιήθηκε και ο Άρειος Πάγος που εξετάζει πλέον «μπλόκο» στην απόφαση.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλίωτας ζήτησε μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο Γιώργος Πατέλης, (γνωστός και ως «ό,τι κίνειται σφάζεται»), πυρηνάρχης της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής να του διαβιβαστεί προκειμένου να εξετάσει έαν χωρεί αναίρεση.

Ο Γιώργος Πατέλης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το Πενταμέλες Εφετείο Αναστολών Αθηνών αποφάνθηκε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι ο Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Ομολόγησε η θεία της 8χρονης – Έστησε τη σκευωρία για να πάρει χρήματα από τη μητέρα της μικρής

Νοσοκομείο Πάτρας: Απολύθηκε ο παιδίατρος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

Αράχωβα: Βράχος έπεσε σε καπό αυτοκινήτου – Από θαύμα γλύτωσαν οι επιβάτες (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33