search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:22
MENU CLOSE

Αστυνομική βία: Έρευνα της ΓΑΔΑ για την επίθεση σε γυναίκα βουλευτή και για τον ΜΑΤατζή που έσπασε τζαμαρία (Video)

27.10.2021 17:34
astynomia-exarxeia

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια αλλά και περιστατικά που αφορούν συμπεριφορά αστυνομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, το πρώτο αφορά καταγγελίες γυναίκας βουλευτή, καθώς και ενός δικηγόρου, σύμφωνα με τις οποίες τους χτύπησε αστυνομικός κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη, η οποία ήταν παρούσα σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τη δολοφονία του νεαρού Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, κατήγγειλε επωνύμως και με σχετική φωτογραφία ότι δέχθηκε χτύπημα στο μάτι από μέλος διμοιρίας των ΜΑΤ και ότι την έσπρωχναν με τις ασπίδες τους. Δηλώνοντας ότι είναι βουλευτής σταμάτησαν την επίθεση και αμέσως εξαπολύθηκε επίθεση με χημικά προς τους διαδηλωτές, ενώ σημείωσε ότι «αν δεν ήμουν βουλευτής τι άλλο θα μου κάνανε; Δηλαδή αυθαίρετα και χωρίς λόγο χτυπάνε τον οποιοδήποτε που απλώς διαδηλώνει ειρηνικά, χωρίς να προκαλέσει σε καμία περίπτωση».

Η βουλευτής βρέθηκε σήμερα στη ΓΑΔΑ για κατάθεση για την επίθεση που δέχτηκε από άνδρες των ΜΑΤ, το βράδυ της Δευτέρας.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά βίντεο όπου φαίνεται αστυνομικός να σπάει τζαμαρία πόρτας.

Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό που ο αστυνομικός σπάει την τζαμαρία της πόρτας, υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Ανακοινώνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα του διαδικτύου και αφορούν σε καταγγελίες γυναίκας βουλευτή και δικηγόρου, καθώς και σε περιστατικό που αποτυπώνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, όπου εμφανίζεται αστυνομικός να προβαίνει σε θραύση υαλοπίνακα πόρτας.

Επιπρόσθετα, το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό θραύσης του υαλοπίνακα, υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Ερυθραία: Προφυλακιστέος ο 40χρονος «Σαμουράι» – Οδηγείται στο ψυχιατρείο των φυλακών

Καταδίωξη στο Πέραμα: «Καταπέλτης» για τους αστυνομικούς η μαρτυρία του 15χρονου που βρισκόταν στο αυτοκίνητο

Επίθεση με βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη η Έφη Κακαράντζουλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:21