search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:04
MENU CLOSE

Κηδεύεται η Φώφη Γεννηματά – Χιλιάδες κόσμου στο ύστατο «χαίρε» (Video)

27.10.2021 14:04
genimmata_new

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η Ελλάδα αποχαιρετά σε κλίμας βαθιάς συγκίνησης τη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα που είχε ξεκινήσει από τις 10 το πρωί και το φέρετρο μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, με κόσμο να πετά λουλούδια.

Φανερά συντετριμμένοι μέσα στην εκκλησία βρισκονται τα μέλη της οικογένειάς της, σύντροφοι και οι φίλοι καθώς και απλός κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα.

Δείτε Live εικόνα μέσα από τη Μητρόπολη:

Η εξόδιος ακολουθία τελείται χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Παρόντες στο τελευταίο «αντίο» στη Φώτη Γεννηματά η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Στην Μητρόπολη βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ένα λευκό τριαντάφυλλο, που το άφησε πάνω στο φέρετρο ενώ στη συνέχεια συλλυπήθηκε την οικογένειά της. Νωρίτερα έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης με ένα λευκό τριαντάφυλλο, με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κούτσούμπας, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο»

Νωρίτερα, η σορός της Φώφης Γεννηματά έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί και οδηγήθηκε, με τη συνοδεία  της προσωπικής της γραμματέως και του αστυνομικού που είχε δίπλα της τα τελευταία χρόνια στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου από τις 10:00 τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά ήταν τυλιγμένο με την Ελληνική σημαία, τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και αυτή του Κινήματος Αλλαγής.

Από πολύ νωρίς στη Μητρόπολη βρέθηκε αρκετός κόσμος με δάκρυα στα μάτια και ένα λουλούδι για να πει το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά.

Λίγο μετά τις 09:30, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, βρέθηκε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος τέσσερα στελέχη του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν πάντα στο πλάι της σορού της Γεννηματά.

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά τελείται με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς και ο 17χρονος γιος της Φώφης, Γιώργος Γεννηματάς.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Στα δικαστήρια Πειραιά οι 7 αστυνομικοί – Τους φώναξαν… «Είστε ήρωες»! (photos/videos)

Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Ζωγράφου (video)

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα και πότε θα πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του 4ου κύματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:55