search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:31
MENU CLOSE

Λινού για ασπασμό εικόνων: «Ελάχιστος ο κίνδυνος από τη στιγμιαία επαφή»

27.10.2021 11:59
eikona_new

Θέση για τις εικόνες από τον Άγιο Δημήτριο στην Θεσσαλονίκη που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, όπου πιστοί ασπάζονται τις εικόνες χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης για τον κορωνοϊό, πήρε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού.

«Η στιγμιαία επαφή με τον ιό, την στιγμή που θα ασπαστούμε την εικόνα, ο κίνδυνος είναι ελάχιστος. Ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή. Ο κίνδυνος, επομένως, βρίσκεται εάν στον χώρο που αναπνέουμε είμαστε χωρίς μάσκα και υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση του ιού στον αέρα», σχολίασε αρχικά η Αθηνά Λινού.

«Αυτό συμβαίνει σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται με φυσικό αερισμό και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι για αρκετή ώρα. Ιδανικό θα ήταν να φορούμε την μάσκα μας και όταν δείχνουμε τον σεβασμό μας στην εικόνα, αλλά ο κίνδυνος είναι χειρότερος όταν είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο σε κλειστούς χώρους», πρόσθεσε.

Παράλληλα η καθηγήτρια, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, τόνισε ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την εστίαση και τη διασκέδαση των εμβολιασμένων χωρίς μάσκες.

«Και για αυτούς τους ανθρώπους ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλότερος. Και μπορεί να το μεταδώσουν σε κάποιον καρκινοπαθή, σε ανοσοκατεσταλμένο, που δεν χρειάζεται να είναι στο ίδιο σπίτι. Μπορεί να το μεταδώσουν στο παιδί τους και αυτό να τον διασπείρει σε άλλο σπίτι, που έχει ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Επομένως το να μην τηρούμε τα μέτρα επειδή το θεωρούμε αυτό ελευθερία, νομίζω ότι είναι επιπόλαιο» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την ίδια η υποχρεωτική χρήση της μάσκας θα πρέπει να επιστρέψει οπωσδήποτε και στους εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι – Κεχαγιόγλου σε Ιωάννα: «Δεν ξεκινάμε καλά, δεν ανέχομαι μπούλινγκ από κανένα»

Πέραμα: Στα δικαστήρια Πειραιά οι 7 αστυνομικοί – Τους φώναξαν… «Είστε ήρωες»! (photos/videos)

Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Ζωγράφου (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:29