search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:04
MENU CLOSE

Έγκλημα στην Ιεράπετρα: Ο γυναικοκτόνος απειλούσε ότι θα σκοτώσει τη Νεκταρία – Η 48χρονη πήγε στην αστυνομία αλλά «δεν του έγινε ούτε σύσταση» (Videos)

29.10.2021 20:38
Astynomia-new (3)

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για την γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα της Κρήτης, την 13η κατά σειρά στην Ελλάδα από την αρχή του έτους.

Στενή φίλη της Νεκταρίας, η οποία δολοφονήθηκε από τον 54χρονο σύζυγό της, αποκαλύπτει πως το θύμα φοβόταν τον συζυγοκτόνο, ο οποίος είχε απειλήσει ότι θα την σκοτώσει ενώ παλαιότερα την κακοποιούσε συστηματικά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του MEGA στενή φίλη της Νεκταρίας είπε: «Ήταν αρκετά χρόνια σε διάσταση. Αυτός έμενε στο σπίτι, δεν έφευγε. Η Νεκταρία δούλευε 2 δουλειές για να μπορεί να συντηρεί το σπίτι, τα 4 παιδιά τους και αυτόν. Δεν τη βοηθούσε καθόλου.»

Όπως σημειώνει η ίδια, οι εντάσεις μεταξύ τους ήταν συχνές, με τον δράστη να έχει απειλήσει και να έχει χτυπήσει στο παρελθόν τη γυναίκα: «Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε ‘μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε’. Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα δύο τα παιδιά τα μικρά.»

Η 48χρονη είχε απευθυνθεί στην αστυνομία για την κατάσταση που βίωνε, χωρίς ωστόσο να γίνει καμία ενέργεια. «Είχε ζητήσει βοήθεια, είχε πάει στην αστυνομία», τόνισε η φίλη της. Σύμφωνα πάντως με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η αστυνομία διαψεύδει ότι είχε υπάρξει κάποια καταγγελία από το θύμα. «Θα παρακαλέσω όλους τους κατοίκους της περιοχής να σεβαστούν τα παιδιά και να μη λένε όλα αυτά που λένε. Η Νεκταρία ήταν μια μάνα με όλα κεφαλαία. Όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο», είπε ακόμα η φίλη του θύματος.

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώθηκε ότι «σε καμία αστυνομική Υπηρεσία του ανωτέρω νομού (σ.σ. Λασιθίου) δεν είχε καταγραφεί ή καταγγελθεί οτιδήποτε, σε βάρος του εμπλεκόμενου ημεδαπού, που να σχετίζεται με την υπόθεση».

Απειλούσε ότι θα την σκοτώσει

Ο 54χρονος δράστης απειλούσε εδώ και εβδομάδες ότι θα σκοτώσει τη Νεκταρία. «Έμαθα ότι την απειλούσε. Αυτός δεν έφευγε από το σπίτι και αναγκάστηκε και έφυγε εκείνη», λένε μάρτυρες. Τον διαρκή φόβο υπό τον οποίον ζούσε, η 48χρονη τον αποτύπωνε και στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. «Κανείς δεν μπορεί να κρίνει τις επιλογές μου. Γιατί κανείς δεν έζησε τη ζωή μου!!» και «Να τολμάς να λες όχι σε όποιον καταπατά τα θέλω σου», είχε γράψει μεταξύ άλλων.

Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε το πρωί της Παρασκευής, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή της Ιεράπετρας. Όπως περιγράφει στο protothema.gr η διευθύντρια της εγκατάστασης, «είχε κλείσει προκειμένου να συζητήσει για συνεργασία την επόμενη σεζόν. Έφυγε από το σπίτι της λίγο μετά τις 7:30 και είπε ότι ο σύζυγός της την παρακολουθούσε. Τη στιγμή που μπήκε μέσα στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, όρμησε πάνω της με ένα μαχαίρι και άρχισε να τον κυνηγάει. Η γυναίκα φώναζε και στο σημείο της πισίνας τελικά κατάφερε την ακινητοποίησε και άρχισε να της καρφώνει το μαχαίρι στο σώμα. Σωριάστηκε κάτω και λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία της αναπνοή. Η μητέρα μου η οποία είδε το σκηνικό πήγε να καλέσει την αστυνομία και τότε ο δράστης φεύγοντας της είπε “είχαμε προηγούμενα”. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας είναι ακόμα εδώ.»

Νοσηλεύεται αυτοτραυματισμένος

Ο γυναικοκτόνος παραδόθηκε και συνελήφθη μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, καθώς απειλούσε να πέσει στο κενό. Νοσηλεύεται φέροντας τραύμα από μαχαίρι, που ο ίδιος προκάλεσε στον εαυτό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης τηλεφώνησε στον μεγαλύτερο γιο του λέγοντας ότι σκότωσε την μητέρα του. Μάλιστα, όπως μετέδωσε το MEGA, ο λόγος που ο δράστης απειλούσε να αυτοκτονήσει ήταν ότι φοβόταν να πάει φυλακή και όχι τυχόν τύψεις για την γυναικοκτονία.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στην Ιεράπετρα: Πώς πείστηκε να παραδοθεί ο 54χρονος γυναικοκτόνος (Video)

Πύρρος Δήμας: Ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη γυναίκα του, που πέθανε από καρκίνο (video)

Καταδίωξη στο Πέραμα: Διαθεσιμότητα για τους επτά αστυνομικούς ζητά η οικογένεια του 18χρονου Ρομά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50