search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 02:30
MENU CLOSE

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στον αέρα τα debate λόγω διαφωνιών Παπανδρέου – Προχωρούν κανονικά οι πέντε υποψήφιοι

12.11.2021 09:44
kinal_new

Ούτε και χθες Πέμπτη υπήρξε συμφωνία στο Κίνημα Αλλαγής, αναφορικά με τη διεξαγωγή των debate ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου.

Σήμερα, Παρασκευή, οι πέντε υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος, αναμένεται να στείλουν επιστολή στην ΕΡΤ ζητώντας τη διεξαγωγή debate, κατά τα πρότυπα του 2017, στο οποίο όμως δεν θα συμμετέχει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι στις 22 στην ΕΡΤ1 και στις 29 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ3 θα γίνουν τα δύο debate. Η ΕΡΤ αρχικά ζητούσε συμμετοχή «όλων ανεξαιρέτως» των υποψηφίων, στη συνέχεια όμως διαμήνυσε ότι ζητάει επίσημο αίτημα από την ΕΔΕΚΑΠ και όχι από τους υποψήφιους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ζητήσει περισσότερο χρόνο για απαντήσεις (4 λεπτά η καθεμία) και διεξαγωγή μέσω zoom, καθώς και καμία ενότητα για εσωκομματικά και διαφωνεί και με τις ερωτήσεις μεταξύ των υποψηφίων.

Χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπος του Ανδρέα Λοβέρδου Σπύρος Καρανικόλας, με δήλωσή του, άφησε αιχμές κατά της πλευράς Παπανδρέου. «Προτείναμε τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών αναμετρήσεων, όπως αυτή είχε καθοριστεί στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής Αλιβιζάτου. Στην τότε διαδικασία είχαν συμφωνήσει όλα τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία της. Σήμερα όμως, η πλευρά του κ. Παπανδρέου αρνήθηκε εκείνο που η ίδια είχε συμφωνήσει το 2017. Όποιος δεν θέλει το διάλογο ή διστάζει μπροστά στα θέματά του, τον απαξιώνει και τον τορπιλίζει. Αυτό όμως δεν βοηθά την παράταξή μας» δήλωσε.

Οι πέντε υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ήταν θετικοί με τη διεξαγωγή συζητήσεων σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ ως προς τη στάση του πρώην πρωθυπουργού, μεταξύ άλλων σημείωναν ότι απαιτείται η φυσική παρουσία σε κοινό τραπέζι, με συντροφική διάθεση.

Πάντως, πέραν της ΕΡΤ debate θα διεξαχθεί και στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 (όπως έγινε και το 2017), στο Θέατρο Αλίκη με τους πέντε υποψήφιους να έχουν συμφωνήσει και με τους όρους που έθεσε ο σταθμός αλλά και με τις ημερομηνίες που προτάθηκαν.

ΚΙΝΑΛ: Μύλος για τον Ποινικό Κώδικα

Εσωκομματικούς τριγμούς προκαλεί στο Κίνημα Αλλαγής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες.

Ενώ η επίσημη γραμμή του κόμματος ήταν ότι δεν θα υπερψηφίσει επί της αρχής το σχέδιο νόμου παρά μόνο διατάξεις που αυστηροποιούν τις ποινές για ειδεχθή εγκλήματα, ο Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο κάνοντας παράλληλα αρχηγική εμφάνιση ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Δεν έκρυψε μάλιστα πως πλέον κινείται μόνος του «απαλλαγμένος πλέον στο να υπακούει στους κομματικούς συσχετισμούς» και έτοιμος να δώσει «απολύτως το δικό του στοιχείο της πολιτικής του ταυτότητας ως ελεύθερος άνθρωπος και μέλος του κοινοβουλίου».

Η στάση Λοβέρδου  προκάλεσε και την παραίτηση από εισηγήτρια για το νομοσχέδιο της βουλευτού Δυτικού Τομέα του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Μάλιστα, η κ. Γιαννακοπούλου απέστειλε επιστολή στον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδα κάνοντας γνωστούς τους λόγους της παραίτησής της «καθώς η αρχική στάση του ‘’ναι’’ άλλαξε σε ‘’παρών’’».

Πάντως,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ., Κώστας Σκανδαλίδης, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχεδίου αλλά μόνο διατάξεις που αυστηριοποιούν τις ποινές για ειδεχθή εγκλήματα, όπως βιασμοί ανηλίκων, ανθρωποκτονίες, γυναικοκτονίες.

Η αντίδραση του Μιχάλη Κατρίνη

 «Οι προσωπικές επιλογές είναι θεμιτές στην πορεία εκλογής νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Οχι όμως όταν αποδυναμώνουν την ενότητα και τη συνοχη της παράταξης» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter με αποδέκτη τον Ανδρέα Λοβέρδο ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης στρέφοντας τα βέλη του και αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον υποψήφιο για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: «Αντίστροφη μέτρηση» για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών – Στα όριά του το ΕΣΥ (Video)

Τσίπρας από Κομοτηνή: «Απερχόμενος πρωθυπουργός» ο Μητσοτάκης – Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κερδίσει τις εκλογές όποτε γίνουν

Μητσοτάκης: Πανεύκολα και γρήγορα η απογραφή της οικογένειάς μου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06