search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:32
MENU CLOSE

Τσίπρας από Κομοτηνή: «Απερχόμενος πρωθυπουργός» ο Μητσοτάκης – Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κερδίσει τις εκλογές όποτε γίνουν

11.11.2021 22:29
syriza-new

Επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα πως «αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατέψει την κοινωνική πλειοψηφία ήρθε η ώρα να φύγει».

Καταλόγισε στον πρωθυπουργό αδράνεια, προχειρότητα και ανοργανωσιά, ενώ υπογράμμισε ότι δυο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας έχει αποτύχει σε όλα. Σημείωσε πως όσο και να τον στηρίζουν τα μίντια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας «απερχόμενος πρωθυπουργός

Επιχειρώντας να αιτιολογήσει τους υψηλούς προεκλογικούς τόνους, σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επέδειξε ανοχή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και έβαλε σε δεύτερο πλάνο την πολιτική σύγκρουση, όμως τώρα είναι ευθύνη της να βάλει τέλος στον κατήφορο και να σταματήσει το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης για να σωθούν όσες περισσότερες ζωές.

«Σήμερα», είπε, «ενάμιση χρόνο μετά είναι υποχρέωση μας να απαιτήσουμε, να παλέψουμε, να αγωνιστούμε να σταματήσει αυτή η κυβέρνηση το καταστροφικό της έργο».

Γι’ αυτό, είπε:

«Αν αυτή η κυβέρνηση δε μπορεί να προστατεύσει τη Δημόσια Υγεία.

Αν δε μπορεί να δημιουργήσει ξανά κλίμα εμπιστοσύνης με την κοινωνία για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

Αν δεν θέλει να πάρει αποφάσεις με πολιτικό κόστος ώστε να αποφύγουμε ένα ακόμη καταστροφικό λοκνταουν.

Αν δεν μπορεί να προστατέψει τους αδύναμους γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με τους λίγους ισχυρούς.

Αν ούτε θέλει ούτε μπορεί να προστατεύσει τη κοινωνική πλειοψηφία

Τότε ήρθε η ώρα να φύγει».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο, γιατί δεν έχει πια τίποτα να δώσει «πέρα από πόνο και ανασφάλεια».

Σημείωσε ότι «ο  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές διεξαχθούν» και πως αυτό σήμερα αποτελεί μια «κοινωνική αναγκαιότητα».

Στόχος είπε, η χώρα να κάνει μια «Νέα Αρχή», να προστατέψει κάθε πολίτη και να λάβει μέτρα άμεσης ανάγκης.

Ειδικότερα για την Υγεία και την πανδημία πρότεινε τα εξής μέτρα:

·       Αύξηση των πόρων για το σύστημα υγείας με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα

·       Άμεση ενίσχυση του προσωπικού των νοσοκομείων, εντάσσοντας στο ΕΣΥ το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας και με την αυτόματη προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που μένουν κενές λόγω αποχωρήσεων.

·       Επίταξη – χωρίς αποζημίωση – των νοσοκομείων του ιδιωτικού τομέα για την νοσηλεία των ασθενών με COVID-19 τόσο σε συμβατικές κλίνες όσο και στις ΜΕΘ

·       Ένταξη στο δίκτυο του συνόλου των γιατρών που εργάζονται στην κοινότητα (πρωτοβάθμια περίθαλψη του ΕΣΥ και ιδιώτες) και αμοιβή από το κράτος των γιατρών που περιθάλπουν ασθενείς με COVID-19.

·       Αύξηση στη συχνότητα των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών.

·       Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

·       Σοβαρή και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών για τους ακριβείς στόχους του εμβολιασμού, με συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας ώστε να καταρριφθούν μύθοι που δημιουργούν κλίμα ανάπτυξης του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Μέτρα όμως πρότεινε και για την ανάσχεση της ακρίβειας. Ειδικότερα: 

·       Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ από σήμερα κιόλας

·       Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για όσους δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ.

·       Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών, με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.

·       Διαγραφή μέρους των οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς για όλους τους οφειλέτες και για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας.

·       Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και στην βενζίνη, στα κατώτατα όρια που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Προτείνουμε», είπε, «ως αξιωματική αντιπολίτευση και δεσμευόμαστε ως αυριανή κυβέρνηση της χώρας». 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Πανεύκολα και γρήγορα η απογραφή της οικογένειάς μου (Video)

Χαλάνδρι: Γυναίκα πυροβόλησε τον πατέρα του παιδιού της – Είχαν πολύχρονη δικαστική διαμάχη (Photos)

Γεράσιμος Χουλιάρας: «Εάν δεν πήγαινα χθες με το ζόρι για εξετάσεις σήμερα δεν θα ζούσα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:31