search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:49
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση βρέφος σε ΜΕΘ

16.11.2021 16:11
METH-new

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου αγοράκι 4,5 μηνών που εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω λοίμωξης αναπνευστικού από Covid-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιπποκράτειου: «Το βρέφος διασωληνώθηκε άμεσα και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας. Πρόκειται για βαριά λοίμωξη αναπνευστικού και χρήζει υψηλής υποστήριξης στον αναπνευστήρα. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά θεωρείται κρίσιμη».

Καπραβέλος: Πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Στο μεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου για την τεράστια πίεση που δέχονται πλέον τα νοσοκομεία σε όλη την χώρα, λόγω εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό, έκρουσε για μια ακόμη φορά ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ο γιατρός έκανε λόγο για εφιαλτική κατάσταση καθώς όπως σημείωσε «πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ». 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου ασθενής και να τον διώξουμε. Πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία. Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να του λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ

«Το σύστημα υγείας ήταν υποστελεχωμένο χρόνια. Δεκτή κάθε βοήθεια, αλλά αυτή γίνεται χωρίς πρόγραμμα. Αν καλέσω κάποιον να έρθει σε μια μονάδα εξειδικευμένη, όπως είναι ένα πνευμονολογικό τμήμα, λίγο θα προσφέρει. Όταν λέμε επιστράτευση, εννοούμε όλο το σύστημα, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να γίνει ένα», πρόσθεσε ο Νίκος Καπραβέλος σχετικά με την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Όπως εξήγησε, δε θα βοηθήσει ενώ αυτό που απαιτείται είναι να ξεκινήσουν εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Επίσης, ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» τόνισε ότι κάτι πρέπει να γίνει με τα σχολεία, τα οποία χαρακτήρισε ως έναν κρίκο στην αλυσίδα της διασποράς.

«Η ιχνηλάτηση που έχουμε είναι ότι οι οικογένειες μολύνονται από τα παιδιά τους», σημειώνει. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους, σημείωσε ότι πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητά τους με lockdown, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα και επανέλαβε την ανάγκη επέκτασης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα η εστίαση

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Βρετανία: Αν δεν στείλεις μήνυμα ότι προστατεύεις τα σύνορα θα έρθουν περισσότεροι πρόσφυγες

Κορωνοϊός-Καπραβέλος: Πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Να μπουν σε εφημερίες και ιδιωτικά νοσοκομεία (Video)

Κορωπί: «Γάζωσαν» άνδρα έξω από τα ΚΕΠ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15