ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:37
MENU CLOSE

Πολυχρηστικό άλειμμα κρέμας κάστανου

20.11.2021 07:00

Μια κρέμα που φτιάχνεται με βρασμένα κάστανα, συγκαταλέγεται στις μαρμελάδες λόγω της τεχνικής της και αποτελεί μια πεντανόστιμη εναλλακτική της πραλίνας φουντουκιού. Μπορεί να γεμίσει τσουρέκια, κέικ, τάρτες, εκλέρ και άλλα γλυκίσματα αλλά είναι εξαιρετική και σκέτη, αλειμμένη σε ψωμί ή φρυγανιές.

500 γραμμάρια κάστανα

250 γραμμάρια ζάχαρη

250 γραμμάρια νερό

40 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή ένα λοβό βανίλιας

Εκτέλεση

Αφού πλύνετε τα κάστανα με τρεχούμενο νερό, βράστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 40 λεπτά. Στραγγίστε τα και όσο είναι ακόμα ζεστά, ξεφλουδίστε τα με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού. Βάλτε σε μια άλλη κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και λίγο εκχύλισμα βανίλιας και τοποθετήστε την στη φωτιά. Μόλις διαλυθεί τελείως η ζάχαρη, προσθέστε τα κάστανα και ανακατέψτε τα καλά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα, ανακατεύοντάς τα κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίξτε στο μίγμα την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα και μόλις λιώσει, με ένα μίξερ πολτοποιητή (πίμερ), λιώστε την μέχρι να γίνει λεία. Βάλτε την σε αποστειρωμένα βάζα όπως ακριβώς κάνετε με την μαρμελάδα και είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσετε.

Διαβάστε επίσης:

Τσιπούρα στο φούρνο, με πατάτες και ελιές

Λευκό μωσαϊκό με γεύση τσίζκεϊκ

Γλύκισμα της τελευταίας στιγμής με σφολιατίνια και μασκαρπόνε

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version