search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:16
MENU CLOSE

Κόντρες καναλιών και στις OTT υπηρεσίες

07.12.2021 15:44
tv channels
Πηγή: Pixabay

Ο ανταγωνισμός των ιδιωτικών καναλιών μπορεί να είναι σε εξέλιξη στην παραδοσιακή τηλεόραση με μονομαχίες για την τηλεθέαση και την διαφημιστική δαπάνη, όμως η αντιπαλότητα έχει μεταφερθεί παράλληλα στο ψηφιακό τερέν.

Το Mega εδώ και μερικές μέρες ενεργοποίησε την λειτουργία της υβριδικής πλατφόρμας του Mega Play με δωρεάν πρόσβαση. Την υπογράμμισε μάλιστα με επίσημη ανακοίνωση στην έναρξη της εβδομάδας.

Άμεσα αντέδρασε ο Alpha εκμεταλλευόμενος το momentum. Το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς απαντά στο Mega Play με την υπενθύμιση του καναλιού στην παγκόσμια πλατφόρμα του You Tube στην οποία υπάρχει επί μία δεκαετία και με αφορμή την επέτειο το γιορτάζει.

Σειρές στο Mega Play…

Το Mega για να τραβήξει κόσμο στην πλατφόρμα του θυμίζει το στοιχείο εκείνο που το έκανε ισχυρό brand name ακόμα και στις δύσκολες και τελευταίες στιγμές της προηγούμενης περιόδου του: την πλούσια ταινιοθήκη του.

Ένα υπολογίσιμο «οπλοστάσιο» με σειρές μυθοπλασίας που είτε τρέλαιναν τους μετρητές τηλεθέασης όταν προβαλλόταν είτε με τον τρόπο του έγραψαν ιστορία. Και βεβαίως με την on demand υπηρεσία ο τηλεθεατής- χρήστης έχει πρόσβαση στις νέες παραγωγές του σταθμού αρκεί να διαθέτει smart tv.

…. sneak previews ο Alpha στο You Tube

Ο Alpha υπενθυμίζει την εδραιωμένη δυναμική που έχει ήδη στο κανάλι του στο You Tube σημειώνοντας ότι «κέρδισε το ενδιαφέρον των χρηστών με δυναμικό περιεχόμενο», δηλαδή  sneak previews– το παρακάτω στην πλοκή σειρών με άλλα λόγια-  και αποκλειστικά αποσπάσματα από τις αγαπημένες εκπομπές και σειρές του Alpha.

Το κανάλι του Alpha στο YouTube έχει ξεπεράσει τους 1.000.000 εγγεγραμμένους χρήστες και συνεχίζει ανανεώνοντας και εμπλουτίζοντας διαρκώς το περιεχόμενό του.

Δημογραφικά με νεανικά χαρακτηριστικά

Με περισσότερες από 1,8 δισ. βίντεο-προβολές, 278,6 εκατ. ώρες παρακολούθησης και χιλιάδες βίντεο διαθέσιμα για on-demand προβολή, το κανάλι του Alpha στο YouTube επιδιώκει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των χρηστών της πλατφόρμας.

Το Mega με την υβριδική Mega Play αντιπροτείνει το πρόγραμμα της φετινής σεζόν  αλλά και τις αξεπέραστες  αγαπημένες σειρές του, το live streaming του One Channel, αλλά και το πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού  My Radio 104,6. Σημειώνεται δε ότι η ταινιοθήκη θα εμπλουτίζεται διαρκώς. Το προφανές δηλαδή.

Ο Alpha κοντράρει την ανταγωνιστική ΟΤΤ του Mega με τη σιγουριά των δημογραφικών δεδομένων που έχει διαμορφώσει στη δεκαετία.

Παραπάνω από τους μισούς (54,1%) χρήστες του καναλιού του σταθμού στο YouTube είναι γυναίκες και επτά στους δέκα έχουν κάνει εγγραφή εντός ελληνικής επικράτειας (70,9%).

Το 27,5% του συνόλου των χρηστών ανήκουν στη ηλικιακή ομάδα 18-24, 23,5% του συνόλου των χρηστών είναι μεταξύ 35-44 ετών, ενώ το 23,3% των χρηστών είναι μεταξύ 25-34 ετών.

Πεδίο αντιπαράθεσης εδώ δεν υφίσταται αφού το Mega Play κάνει μόλις τα πρώτα βήματά του. Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης

«Η Γη της Ελιάς» – Spoiler: Εκτός ορίων βγαίνει ο Στάθης, θολωμένος από τη ζήλια

Αθηνά Λινού: Μάθημα για την εκκλησία ο τρόπος που επέλεξε να χειροτονηθεί ο σύζυγος της επιδημιολόγου (Photo)

Νέο Ηράκλειο: Ανατροπή με τα νεκρά αδέλφια! Νέο σενάριο για το ποιος πυροβόλησε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:16