search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:34
MENU CLOSE

Μακελειό στην Κένυα: Αστυνομικός σκότωσε τη γυναίκα του και πέντε περαστικούς (video)

07.12.2021 10:36
uganda-g5e5edcf1c_1920
φωτογραφία αρχείου Pixabay

Κενυάτης αστυνομικός σκότωσε σήμερα έξι ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι και μετά αυτοκτόνησε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο αστυνομικός σκότωσε πρώτα τη σύζυγό του στο σπίτι τους προτού βγει στο δρόμο με το υπηρεσιακό του όπλο AK-47 και σκοτώσει άλλους πέντε ανθρώπους, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας.

Οι αστυνομικές αρχές δεν διευκρίνισαν τι ήταν αυτό που προκάλεσε το μακελειό.

“Ο αστυνομικός (…) άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο μοτοσικλετιστές, ο ένας εκ των οποίων υπέκυψε στα τραύματά του την ώρα που του παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες”, αναφέρει η αστυνομία στην έκθεσή της.

Ο Φράνσις Ουάχομ, ο επικεφαλής της αστυνομίας στη περιοχή Νταγκορέτι του Ναϊρόμπι, επιβεβαίωσε το περιστατικό και τον αριθμό των νεκρών, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με αυτό.

Οργισμένοι κάτοικοι της περιοχής στην οποία σημειώθηκε έβαλαν αργότερα φωτιά σε λάστιχα διαμαρτυρόμενοι για το μακελειό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters.

Το 2010 ένας αστυνομικός στην πόλη Σιακάγκο, η οποία βρίσκεται 120 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ναϊρόμπι, σκότωσε 10 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων δύο συναδέλφων του.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει τότε ότι ο αστυνομικός προσπάθησε μετά το μακελειό να αυτοκτονήσει, αλλά δεν είχε άλλες σφαίρες και αναγκάστηκε να παραδοθεί στην αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Μακεδονία: Ηχηρό μήνυμα ΗΠΑ υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα στη Γαλλία για 4 εβδομάδες, μέτρα στα σχολεία και ενίσχυση της τηλεργασίας

Κάλεσε σε zoom 900 υπαλλήλους για να τους ανακοινώσει την… απόλυση τους (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:33