search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:51
MENU CLOSE

Λάρισα: Λειτουργία σε εκκλησία με video wall, φωτοκύτταρο και εικονικό κεράκι στη μάχη κατά του συνωστισμού(video)

08.12.2021 16:24
papasalarisa987-new

Ηi tech ιερέα φαίνεται ότι διαθέτει εκκλησία στη Λάρισα, που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στον Άγιο Γεώργιο, όπου υπηρετεί  ο πατέρας Νικηφόρος Κοντογιάννης δημιούργησε μια εκκλησία διαφορετική από τις άλλες.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1  «δημιουργήσαμε μια μεγάλη οθόνη ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να παρακολουθούν την λειτουργία έξω από τον ναό».

Επίσης τοποθετήθηκε φωτοκύτταρο στην είσοδο του ναού ώστε να δείχνει πόσες θέσεις είναι κενές στον γυναικωνίτη, ενώ ο πατέρας Νικηφόρος ανέφερε  ότι ενημέρωσαν τον κόσμο ότι μέσα στο ναό θα μπουν κάμερες και συμφώνησαν, γιατί εκτός των άλλων, είχαν σημειωθεί και διάφορες κλοπές και μάλιστα όπως είπε με τις κάμερες που τοποθετήθηκαν εντοπίστηκαν κάποιοι κλέφτες.

Μάλιστα, η θεία λειτουργία μεταδίδεται και διαδικτυακά, ενώ έχουν δημιουργήσει και μια εφαρμογή μέσω της οποίας ο πιστός μπορεί να ανάψει το κεράκι του από… μακριά. «Ανάβει εικονικά το κερί και βάζει και τα ονόματα που θέλει να διαβάσουμε», τόνισε ο εφημέριος.

Τέλος, ο ναός παρέχει δωρεάν rapid test για όσους θέλουν να μπουν στην εκκλησία και δεν έχουν χρήματα, τόνισε ο πατέρας Νικηφόρος.

Διαβάστε επίσης:

Συνομοσπονδία Αναπήρων σε Μητσοτάκη: Ταφόπλακα για τους ανασφάλιστους η συνταγογράφηση φαρμάκων μόνο από δημόσιες δομές

Καιρός: Απότομη επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες και άνεμους – Προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα (χάρτες/video)

Ο Ηλίας Μόσιαλος επίτιμος διδάκτορας Ιατρικής του ΕΚΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:50