search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:49
MENU CLOSE

Ξανθός για τις «Vip ΜΕΘ»: Κατά τη γνώμη μου δεν συμβαίνει (Video)

09.12.2021 11:20
ksanthos

Σαφείς αποστάσεις από τις καταγγελίες περί ρεζερβέ ΜΕΘ, που κρατιούνται κενές για να διατεθούν σε «υψηλά πρόσωπα», πήρε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκειά συνέντευξής του στο Kontra, είπε ότι κατά την άποψή του δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα ερωτήθηκε και απάντησε ως εξής:

Δημοσιογράφος: Πριν πάμε λοιπόν στη στελέχωση των ΜΕΘ γιατί και αυτό είναι μία μεγάλη συζήτηση να πάμε στις καταγγελίες των εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ και θέλω να σας ρωτήσω επειδή και εσείς είστε στα νοσοκομεία δεν τελείωσε η σχέση σας είστε νοσοκομειακός γιατρός δεν τελείωσε η σχέση σας με τα νοσοκομεία επειδή φύγατε από την οδό Αριστοτέλους μπορεί να υπάρχουν 47 ή λιγότερες, περισσότερες δεν ξέρω κλίνες ΜΕΘ λειτουργικές που να τις κρατάνε καβάτζα;

Ξανθός: Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική, δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες από τον Μιχάλη Γιαννάκο ήρθαν στον απόηχο των αποκαλύψεων ότι παρέκαμψαν διασωληνωμένους εμβολιασμένους εκτός ΜΕΘ για να δώσουν την κλίνη στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά.

Σε διάψευση των καταγγελιών του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ότι κρατούνται κλειστές ΜΕΘ για VIP ασθενείς προχώρησε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης:

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν» επισημαίνει σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας Θ.Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης για VIP ΜΕΘ: Ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτά που λέει – Είμαι εξοργισμένος (video)

Βασίλης Λεβέντης: Πήρε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό μετά από 75 μέρες νοσηλείας

Η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τα μέτρα που πήρε για τις εκκλησίες – Τρέχει για να προλάβει τα Χριστούγεννα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:46