ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:31
MENU CLOSE

Ξανθός για μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα: Προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού η «εργαλειοποίηση» της επιστήμης

16.12.2021 18:02

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την «εργαλειοποίηση της επιστημονικής έρευνας» για τον «πολιτικό ανταγωνισμό» ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, σε δήλωσή του που έγινε στη σκιά της πολιτικής αντιπαράθεσης για τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα.

«Στην Ελλάδα αυτό έχει αναιρεθεί στην πράξη με προσωπική ευθύνη του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει μέτρα που δεν έχουν συζητηθεί σε κανένα επιστημονικό όργανο, δεν τα έχει εισηγηθεί κανένας και τα οποία οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων καλούνται να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων.

Αυτός είναι ο ορισμός της “εργαλειοποίησης” της Επιστήμης», εξήγησε ο πρώην υπουργός Υγείας, για να συμπληρώσει: «Προφανώς λοιπόν είναι απαράδεκτη η εργαλειοποίηση της επιστημονικής έρευνας και γνώσης και η εκμετάλλευσή της στον πολιτικό ανταγωνισμό. Αλλά και η επιστημονική κοινότητα οφείλει να οριοθετήσει τη σχέση της με το πολιτικό σύστημα και να περιφρουρήσει το συλλογικό της κύρος και την αξιοπιστία της».

«Οι πολιτικές επιλογές οφείλουν να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους την επιστημονική αλήθεια, ειδικά όταν αφορά ανθρώπινες ζωές, και όχι αυτή να υπόκειται σε πολιτικές σκοπιμότητες. Ούτως ή άλλως scripta manent…» κατέληξε ο κ. Ξανθός.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Άλλοι 96 θάνατοι, στους 692 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Σύσταση του ΕΜΑ για την έγκριση δύο νέων θεραπειών

Μπρους Σπρίνγκστιν: Το «βάρος του σε χρυσό» πούλησε τα πνευματικά δικαιώματα του στη SONY

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:30
Exit mobile version