search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 07:41
MENU CLOSE

Συγκάλυψη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη του αιτήματος κλήσης της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας 

16.05.2024 14:52
SYRIZA

Εσκεμμένη καθυστέρηση καταλογίζει στον Πρόεδρο της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόρριψη του αιτήματος του να συγκληθεί πριν τις ευρωεκλογές η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το ζήτημα της διαρροής προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έκανε λόγο για κοινοβουλευτική συγκάλυψη του σκανδάλου διαρροής δεδομένων και τόνισε πως θα επιδιωχθεί η συγκέντρωση των υπογραφών των 2/5 των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να υπάρξει υποχρεωτική συνεδρίαση με αίτημα της αντιπολίτευσης. «Υπάρχει ομολογία ενοχής του κυβερνώντος κόμματος», τόνισε, κάνοντας λόγο για ένα μείζον θέμα δημοκρατίας. 

Το αίτημα σύγκλησης της επιτροπής τέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Διάσκεψη των Προέδρων με τον Κώστα Τασούλα να το απορρίπτει, επικαλούμενος την εν εξελίξει έρευνα. O ίδιος ανέφερε στους δημοσιογράφους πως πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή ζητήματα με έντονη προεκλογική χροιά. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι αποφεύγει την κλήση της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως αλλά και του επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Κωνσταντίνου Μενουδάκου, που σήμερα τους αποκάλυψε ότι δεν θα εκδοθεί πόρισμα, αλλά είναι θέμα χρόνου η επιβολή κυρώσεων σε φορείς. «Δεν μπορεί να ζητά ο κ. Μητσοτάκης να ψηφίσουν οι πολίτες με επιστολική ψήφο όταν υπάρχει διαρροή προσωπικών δεδομένων και παράνομη χρήση τους», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, ξεκαθαρίζοντας πάντως, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αμφισβητήσει το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα. 

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Υγείας: Τι απαντά για τη φωτογραφία με τους στοιβαγμένους ασθενείς στην εφημερία του «Γ. Γεννηματάς»

Παραλήρημα από υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ: «Ανθέλληνες οι Συριζαίοι για τη συμφωνία των Πρεσπών»   

Νίκος Παππάς: «Τέλος στο κρυφτό – Να έρθει στο φως το πλήρες κείμενο του μεσοπρόθεσμου» 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 07:35