search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:53
MENU CLOSE

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να προκηρύξω εκλογές, μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας

18.12.2021 16:29
Kyriakos Mitsotakis_new

«Μετά από 27 μήνες, ο κ. Τσίπρας υπό τις έντονες επευφημίες διέβη τον εκλογικό Ρουβίκωνα και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές. Εάν υπάρχει ένας πολιτικός που θα είχε σε αυτή τη φάση όφελος από τις πρόωρες εκλογές, αυτός δεν θα ήσασταν εσείς, αλλά εγώ».

Έτσι ξεκίνησε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στη Βουλή.

«Εσείς ήσασταν αυτός που το 2015 στην περίφημη τότε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είχατε διαβεβαιώσει ότι δεν θα κάνατε πρόωρες εκλογές, και μετά από τρεις εβδομάδες τις προκηρύξατε ο ίδιος! Με λέτε εμένα ψεύτη, αλλά μεγαλύτερο ανέκδοτο από αυτό δεν υπάρχει», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να προκηρύξω σήμερα εκλογές, απλά και μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας», πρόσθεσε.

«Δεν είναι και τίποτα να ζητάτε εκλογές, όλες οι αντιπολιτεύσεις ζητούν εκλογές», συνέχισε.

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους»

«Βρήκα προβληματική μία αναφορά σας, όπου στο τέλος της ομιλίας σας αναφέρατε “καλώ τους Έλληνες να διαφυλάξουν το σύνταγμα και αντισταθούν σε αυτές τις πολιτικές της κυβέρνησης”. Και αναρωτιέμαι κύριε Τσίπρα, έχετε καμία σχέση με αυτούς του “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, γιατί κι αυτοί τις ίδιες ακραίες θέσεις εκφράζουν;», συνέχισε, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχω υποχρέωση ως πρωθυπουργός να διατηρήσω την πολιτική σταθερότητα κι αυτό θα πράξω», πρόσθεσε.

«Στις εκλογές οι πολίτες θα εκφραστούν ελεύθερα, θα κάνουν επιλογή τους. Αν εσείς οδηγήσετε σε εξάρσεις, αντιστάσεις, τότε εσείς θα είστε εκείνοι που θα καταδικαστείτε διπλά από τον λαό», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού ο πρωθυπουργός είπε πως θα υπάρξει και συνέχεια μέσα στο 2022. «Μέσα στην πανδημία έχει πετύχει μια ρωμαλέα ανάπτυξη, αλλάζοντας το παραγωγικό μοντέλο με έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια», είπε.

«Εμείς κάνουμε “deal” μόνο με την κοινωνία»

«Οι Έλληνες επιβαρύνονται με χαμηλότερους φόρους και λιγότερες εισφορές και πληρώνουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, όπως είχαμε δεσμευτεί. Έχουμε προχωρήσει σε συνολικά 57 μειώσεις φόρων», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Κι επειδή μας κατηγορήσατε ότι “ντιλάρουμε” με τους λίγους, σας λέμε αυτό: Εμείς κάνουμε “deal” μόνο με την κοινωνία. Σε αυτή λογοδοτούμε κι αυτή θα μας κρίνει όταν γίνουν οι εκλογές», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περνώντας στο θέμα του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία έχει καταγράψει ανάπτυξη 9,3% στο 9μηνο, την τρίτη καλύτερη στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι «κατέρρευσε η αντιπολίτευση της καταστροφής».

«Η πολιτική μας μετέτρεψε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και ξεπέρασε τις προσδοκίες. Πράγματι η κυβέρνηση έπεσε έξω στους υπολογισμούς της, άλλα έπεσε έξω προς τα πάνω, με ένα αναπτυξιακό άλμα, που δεν προέκυψε τυχαία, αλλά ήλθε ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής, που μετέτρεψε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και έτσι ξεπέρασε τις προσδοκίες», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα – Κορωνοϊός: Αρνητές έκαναν επίθεση στην αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου

Κουτσούμπας: Αντιλαϊκός και ταξικός ο Προϋπολογισμός – Έμμεσοι φόροι για τους πολλούς, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο

Προϋπολογισμός 2022: Χαμός στη Βουλή – «Θερμό» επεισόδιο Γεραπετρίτη – Τσίπρα (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:50