search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:23
MENU CLOSE

Mετάλλαξη Όμικρον: Στα 83 τα κρούσματα στην Ιταλία – Νέα εκτίμηση της κατάστασης και πιθανά νέα μέτρα

18.12.2021 17:47
Italia-Koronoios_new

Τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού έως σήμερα ανέρχονται σε 83, όπως ανακοίνωσε το Ανώτατο Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας.

Χθες το πρωί δεν είχαν ξεπεράσει τα 55. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίσθηκαν στις ευρύτερες περιοχές του Μιλάνου και της Νάπολης.

«Η μετάλλαξη αυτή αποτελεί έναν νέο κίνδυνο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα. Ο δε πρόεδρος του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο, πρόσθεσε ότι «τις επόμενες ημέρες είναι πιθανόν να καταγραφεί περαιτέρω αύξηση».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι πρόκειται να συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη 23 του μηνός με θέμα την συνολική εκτίμηση της κατάστασης και την λήψη τυχόν νέων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

«Η λήψη οποιουδήποτε μέτρου θα φέρει αποτελέσματα μόνον μετά δύο με τρεις εβδομάδες. Η πίεση θα αυξηθεί πρώτα στα νοσοκομεία και μετά, κυρίως, στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Περιμένουμε σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης, αλλά έχουμε προετοιμαστεί» υπογραμμίζει, στο μεταξύ, ο Σύλλογος Ιταλών Αναισθησιολόγων.

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμός 2022: Σταϊκούρας στη Βουλή: «Κύριε Τσίπρα βλέπετε παντού καταστροφές»

Κουτσούμπας: Αντιλαϊκός και ταξικός ο Προϋπολογισμός – Έμμεσοι φόροι για τους πολλούς, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο

Θεσπρωτία: Άγριο ξύλο σε club που εμφανιζόταν γνωστός τράπερ – 6 τραυματίες, 20 προσαγωγές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22