ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 16:12
MENU CLOSE

Καταλονία: Εγκρίθηκε το lockdown από το Ανώτερο Δικαστήριο

23.12.2021 17:39

Η επιβολή του νυκτερινού lockdown σε μεγάλο μέρος της περιφέρειας της Καταλονίας λόγω κορωνοϊού εγκρίθηκε από την δικαιοσύνη της Ισπανίας.

Με δεδομένο πως το μέτρο πλήττει τις θεμελιώδεις ελευθερίες, η αυτόνομη κυβέρνηση, επικεφαλής της οποίας είναι οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, χρειάστηκε να ζητήσει το πράσινο φως της δικαιοσύνης προκειμένου να εφαρμόσει αυτή την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η εν λόγω δικαστική απόφαση ανακοινώθηκε ενώ η κεντρική κυβέρνηση υιοθέτησε σήμερα το πρωί διάταγμα που καθιστά και πάλι υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους σε όλη τη χώρα, η οποία κατέγραψε χθες νέο ρεκόρ 60.041 κρουσμάτων μέσα σε 24 ώρες.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την Παρασκευή, και την οποία η κυβέρνηση θέλει «προσωρινή», δεν θα αφορά τις αθλητικές δραστηριότητες ούτε τους ανθρώπους που είναι μόνοι ή περιβάλλονται από πρόσωπα του σπιτιού τους «σε ένα φυσικό χώρο», όπως «το βουνό ή η παραλία», όπως ξεκαθάρισε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελένη Ψυχούλη απαντά στον Μπράτη: «Το φόρεμα μου κοστίζει 3,90 ευρώ – Είναι ντροπή όλο αυτό» (Video)

Μάτι: Τραγωδία για τον ήρωα ψαρά – Πέθανε η κόρη του στον ύπνο της

Νέες αποκαλύψεις για το ορφανοτροφείο: Εργαζόμενες έβαζαν παιδιά 7-11 ετών να συνευρεθούν ερωτικά (Video)

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 16:11
Exit mobile version