search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:52
MENU CLOSE

Μάτι: Τραγωδία για τον ήρωα ψαρά – Πέθανε η κόρη του στον ύπνο της

23.12.2021 16:35
Μάτι: Πήραν την ελληνική ιθαγένεια οι ήρωες μετανάστες ψαράδες  - Media

Τραγικές στιγμές βιώνει ο Αιγύπτιος ψαράς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018, είχε βοηθήσει με αυτοθυσία να σωθούν πολλοί συνάνθρωποι του.

Ο Εϊμάτ Ελ Χαμίσι, τις 2 Ιανουαρίου 2019 τιμήθηκε από την πολιτεία με την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας, θρηνεί την απώλεια της 15χρονης κόρης του, που πέθανε στον ύπνο της, σκορπίζοντας πόνο και θλίψη στην οικογένεια και στους φίλους της.

Ο Μοχάμεντ, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 17 χρονών. Με την Ελληνίδα σύζυγό του έκαναν τρία παιδιά, τον Διονύση, τη Μαρία και την Ελπίδα, το όνομα της οποίας έδωσε στο καΐκι που πήρε με δάνειο.

Ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν με τα αλιευτικά τους και άρχισαν να σώζουν ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα για να μην καούν και του απονεμήθηκε η ελληνική ιθαγένεια στις 2 Ιανουαρίου 2019 από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο μετά από πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Στο «μικροσκόπιο» ο υπολογιστής και το κινητό του – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Μάσκες: Ποιο είναι το πρόστιμο αν δεν φοράτε, πού το πληρώνετε

Κορωνοϊός: Ξεκληρίστηκε οικογένεια ιερέα στον Πύργο – Ήταν ανεμβολίαστοι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:51