search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:01
MENU CLOSE

Πλεύρης: «Με την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον θα δούμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων – Στο επίκεντρο η Αθήνα» (video)

28.12.2021 21:45
koronoios98-new

Υπό την σκιά της μετάλλαξης Όμικρον και του αριθμού ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων με την επίσπευση των νέων περιοριστικών μέτρων να θεωρείται παραπάνω από πιθανή.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ανέφερε ότι με την επικράτηση της Όμικρον περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά όχι τόσο άμεσα, δεν είναι κάτι όμως που «μας αιφνιδιάζει αλλά μας προβληματίζει». Πρόσθεσε ότι με την επικράτηση της Όμικρον, θα δούμε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση κατά 370% που καταγράφεται στην Αττική.

Αναφερόμενος στο σύστημα υγείας είπε ότι το αισιόδοξο είναι ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων το σύστημα υγείας δεν πιέζεται παραπάνω. Το πρόβλημα, όμως, είπε ο κ. Πλεύρης, είναι ότι δεν πρόλαβε να γίνει αποσυμπίεση στο ΕΣΥ από το τέταρτο κύμα της μετάλλαξης Δέλτα. Σημείωσε ότι το σύστημα διαχειρίζεται σήμερα περιστατικά της μετάλλαξης Δέλτα και υπάρχει ανησυχία να μην προστεθούν και περιστατικά, έστω και ήπια, της Όμικρον. Θέλουμε, είπε ο υπουργός, να έχουμε ενισχυμένο το ΕΣΥ και ανακοίνωσε ότι έχει επέλθει συμφωνία με όλες τις ιδιωτικές δομές που θα διαχειριστούν περιστατικά covid, ή θα στελεχώσουν με γιατρούς τους μονάδες του ΕΣΥ. «Αρα θεωρούμε ότι η Αθήνα που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο της Όμικρον θα είναι πλήρως κατοχυρωμένη στο επίπεδο των νοσηλειών».

Τέλος,ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του πλαισίου ανοίγματος των σχολείων.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Εικόνες συνωστισμού που προβληματίζουν – «Τους δίνουμε μάσκες», λένε οδηγοί ΜΜΜ (Video)

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας: Έχει υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η αισχρή ανάρτησή του σε site με οίκους ανοχής (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:58