search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:22
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Εκρηκτική αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής

28.12.2021 18:31
Αύξηση κρουσμάτων δείχνουν τον τελευταίο μήνα τα λύματα στην Αττική (video) - Media

Βράζει η Αττική από κρούσματα, εικόνα που αποτυπώνεται και στην αύξηση του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Αττικής παρουσιάστηκε αύξηση 100% στα αστικά λύματα την εβδομάδα 20 έως 26 Δεκεμβρίου σε σχέση με την εβδομάδα 13 έως 19 Δεκεμβρίου.

Σε έξι από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχονται παρουσιάστηκαν αυξητικές τάσεις, σε πέντε πτωτικές τάσεις, ενώ σε μία παραμένει σταθερή η εικόνα.

Εκτός από την Αττική, καθαρή αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (+35%), στην Κέρκυρα (+191%) και στα Ιωάννινα (+233%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (+14%) και στα Χανιά (+26%).

Καθαρή μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (-34%), ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις στο Βόλο (-14%), στην Ξάνθη (-18%), στη Λάρισα (-21%) και στο Ρέθυμνο (-26%).

Σταθερό έμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Πάτρα (+1%).

Διαβάστε επίσης:

Μπεκατώρου για Metoo: «Στη Γυμναστική υπάρχουν 37 καταγγελίες κοριτσιών και οι φερόμενοι δράστες παραμένουν στις θέσεις τους»

Στο αυτόφωρο και ο μάνατζερ του τράπερ Light

Καιρός: Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες την Τετάρτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42