search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:30
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Λύματα: Έκρηξη ιικού φορτίου σε 4 Περιφερειακές Ενότητες

02.11.2021 18:45
limata_new

Φουντώνουν τα κρούσματα, αυξάνεται αντιστοίχως και το ιϊκό φορτίο στα αστικά λύματα των πόλεων.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα από 25 έως 31 Οκτωβρίου σε σχέση με την προηγούμενη τα αστικά λύματα έδειξαν αυξημένο ιικό φορτίο κατά 223% στα  Ιωάννινα, στο Βόλο κατά 78%, στην Θεσσαλονίκη κατά 45%, στο Ηράκλειο κατά 39%. Οριακές αυξήσεις παρατηρήθηκαν στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής (+19%) και του Αγίου Νικολάου (+15%).

 Οριακές μειώσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στη Λάρισα (-10%), στα Χανιά (-13%), στην Ξάνθη (-21%), στην Αλεξανδρούπολη (-23%) και στην Πάτρα (-28%), με τις μεταβολές να εμπίπτουν μέσα στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης της Κέρκυρας ήταν κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου και, ως εκ τούτου, μη ανιχνεύσιμο. 

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Με rapid test η είσοδος σε τράπεζες, υπηρεσίες, λιανεμπόριο (Video)

Self test στα σχολεία: Έξι Ερωταπαντήσεις για το Edupass

Θεσσαλονίκη: Θρήνος για την ποδηλάτισσα – Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας της – Έχασε δύο παιδιά και σύζυγο μέσα σε λίγα χρόνια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:28