search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:53
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Θρήνος για την ποδηλάτισσα – Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας της – Έχασε δύο παιδιά και σύζυγο μέσα σε λίγα χρόνια

02.11.2021 17:49
troxaio_Iordanidou-new

Τα παιχνίδια της μοίρας είναι σκληρά και αδυσώπητα. Ο πατέρας της 40χρονης ποδηλάτισσας Δήμητρας Ιορδανίδου που το πρωί την παρέσυρε και την σκότωσε φορτηγό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν μπορεί να πιστέψει το νέο χτύπημα της μοίρας.


Πριν από δυο χρόνια είχε χάσει τον μεγάλο του γιο, το ένα από τα δυο παιδιά του, και τώρα έχασε και την κόρη του. Μετά τον χαμό του γιού του από ασθένεια, έχασε και τη γυναίκα του.
Η οικογένεια χτυπήθηκε άσχημα από τον θάνατο τον Ιανουάριο του 2019, όταν απεβίωσε ο πρωτότοκος Γιώργος, χτυπημένος από αρρώστια. Λίγο αργότερα έφυγε και η μητέρα του Κική.

Σήμερα σκοτώθηκε και η Δήμητρα. Η Δήμητρα Ιορδανίδου ήταν γνωστή μαραθωνοδρόμος με μεγάλες συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και σε αγώνες του εξωτερικού και συνήθιζε κάθε μέρα να πηγαίνει στη δουλειά της με το ποδήλατο της.


Μέχρι σήμερα που το φορτηγό την παρέσυρε και της στέρησε τη ζωή, στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας των Κουφαλίων Χρυσή Γκαλιπίδου είπε: «Είναι τραγικό αυτό που έχει συμβεί. Κανένας εδώ στην τοπική κοινότητά μας δεν μπορεί να το πιστέψει. Είμαι σοκαρισμένη, έχω χάσει τα λόγια μου. Η οικογένεια είχε μόνο αυτά τα δύο παιδιά τον Γιώργο που ζούσε στην Αγγλία και ήταν συμμαθητής μου και αγαπημένος μου φίλος και την Δήμητρα που ήταν τρία χρόνια μικρότερη»


Και συνέχισε: «Η Δήμητρα ζούσε στην Θεσσαλονίκη εκεί ήταν η εργασία της και η ζωή της, όμως ερχόταν συχνά εδώ, όπου μένουν οι γονείς. Είναι τραγικό να συμβεί μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια να χάσεις και τα δυο σου παιδιά. Ο Γιώργος είχε αρρωστήσει βαριά με αποτέλεσμα να φύγει από την ζωή στην Αγγλία. Ο πατέρας τους ήταν καθηγητής μου φιλόλογος και διευθυντής του Λυκείου μας. Μιλάμε για μια απίστευτα αγαπημένη σε όλους μας οικογένεια. Εξαιρετικοί άνθρωποι όλοι τους. Είχα περισσότερες σχέσεις με τον Γιώργο που ήταν σπουδαίος φίλος, αλλά και την Δήμητρα την βλέπαμε συνεχώς. Η τοπική κοινότητα είναι συγκλονισμένη γιατί η οικογένεια έκανε προσπάθειες να συνέλθει κάπως από τον θάνατο του Γιώργο και να τι συνέβη στα καλά καθούμενα. Δεν υπάρχουν λόγια να τους πεις πραγματικά. Θερμά συλλυπητήρια είναι σοκαριστικό για όλους μας».


Σήμερα το πρωί έγινε το τροχαίο που της στέρησε τη ζωή. Η άτυχη γυναίκα, αρχικά διασωληνώθηκε μέσα στο ασθενοφόρο, ωστόσο είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της.

Ποια ήταν η άτυχη ποδηλάτισσα

Η Δήμητρα Ιορδανίδου είχε πτυχίο στο Οικονομικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές MSc in Management στο Πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία και προϋπηρεσία στον τραπεζικό τομέα ως στέλεχος στη λιανική τραπεζική.


Η Δήμητρα αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας από την ίδρυσή της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην ιστοσελίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, πριν βάλει τα ρούχα της δουλειάς και «πολύ πριν οι περισσότεροι από εμάς ξυπνήσουμε για να πάμε στη δουλειά μας, η Δήμητρα έχει ήδη ξεκινήσει τη προπόνησή της από τις 5:30 τα χαράματα στους άδειους δρόμους της πόλης αφοσιωμένη στο άλλο καθήκον της, την προπόνηση. Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα που συνήθως ένας εργαζόμενος τα έχει για να ξεκουραστεί. Το προπονητικό πλάνο ενός μαραθωνοδρόμου είναι αυστηρό και δεν δικαιολογεί απουσίες. Όπως και δικαιολογίες».


Η μεγάλη της αγάπη ήταν ο μαραθώνιος. Η Δήμητρα είχε γράψει τη δική της ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό και τις μεγάλες αποστάσεις. Είχε βγει δύο φορές 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές 4η πανελλήνια θέση στον Μαραθώνιο της Αθήνας ενώ είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους διεθνείς μαραθωνίους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία. Αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με τον ΓΑΣ Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, με τον Ηρακλή και φέτος με τον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης. Μόνον δυο αθλήτριες συλλόγων της Μακεδονίας-Θράκης έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα καλύτερες επιδόσεις στον Μαραθώνιο της Αθήνας από τη Δήμητρα Ιορδανίδου.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Σοκ με νέο «μαύρο» ρεκόρ – 6.700 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» – Στα όριά τους τα νοσοκομεία

Θεσσαλονίκη: Από θαύμα γλίτωσε κοριτσάκι που έπεσε από μπαλκόνι του 4ου ορόφου (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:42