search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:18
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: ΚΚΕ για τα νέα μέτρα: «Ανακύκλωση, ευχολόγια και ατομική ευθύνη»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2210
29/12/2021
30.12.2021 07:00
NOSOKOMEIO

«Η κυβέρνηση ανακυκλώνει τα ίδια μέτρα, συνεχίζει την επικίνδυνη λογική της ατομικής ευθύνης στον κόσμο, επιδίδεται σε ευχολόγια και αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας».

Με τη δήλωσή του αυτή στην ΕΡΤ1 ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης συνόψισε την κριτική του ΚΚΕ στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα, με προοπτική, εκείνη τη στιγμή, να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του επισήμανε την «αντίφαση» ότι την ώρα που υπάρχουν προβλέψεις για ρεκόρ κρουσμάτων, η κυβερνητική αντιμετώπιση συνεχίζει να είναι «ευχολόγια και συστάσεις ατομικής ευθύνης, χωρίς καμία στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για χώρους δουλειάς, σχολεία, μέσα μεταφοράς, που αποτελούν εστίες μετάδοσης».

Ο Περισσός ασκεί κριτική για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά επιδημιολογική επιτήρηση, αυτή είναι μόνο στα λόγια, στον βαθμό που δεν γίνονται «δωρεάν κι επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό». Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως οι ενισχυμένες μάσκες, επισημαίνει τη μετακύλιση του αυξημένου κόστους, και πάλι, στους πολίτες.

Με λίγα λόγια, το ΚΚΕ λέει ότι τα μέτρα κινούνται στο γνωστό μοτίβο και «επαναλαμβάνονται – χωρίς κανένα αποτέλεσμα – κάθε τρεις και λίγο, οδηγώντας σε τραγικά αδιέξοδα και αποτελέσματα»: απουσία επιδημιολογικής επιτήρησης, απουσία μέτρων στους χώρους που αποτελούν εστίες μετάδοσης, απουσία στήριξης του ΕΣΥ, επένδυση στην ατομική ευθύνη.

Περαιτέρω, ο Περισσός αναδεικνύει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται προκλητικά την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας αλλά συνεχίζει να προβάλλει ως μοναδικό όπλο το εμβόλιο.

Κατά το ΚΚΕ, όπως υπενθύμισε ο Μανώλης Συντυχάκης μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, «η αναγκαία εμβολιαστική κάλυψη θα είναι μία μακροχρόνια διαδικασία, που χρειάζεται μάλιστα συνδυασμένα μέτρα και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας». Όμως, «η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι το εμβόλιο είναι το άπαν, για να αποδειχθεί σήμερα ότι δεν επαρκεί με δεδομένα και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού».

Το ΚΚΕ σταθερά υπογραμμίζει ότι η στάση της κυβέρνησης υποκρύπτει συγκεκριμένη πολιτική επιλογή: «Η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί τον προάγγελο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που θέλει να δημιουργήσει με βάση το “νέο ΕΣΥ”, ένα εμπορευματοποιημένο σύστημα, με εξορθολογισμό του κόστους και μείωση των κρατικών δαπανών για να αυξάνονται τα κέρδη των ιδιωτών».

Συνυπεύθυνο θεωρεί το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε ο βουλευτής Ηρακλείου, «κι αυτός όταν ήταν κυβέρνηση εφάρμοζε μπαλώματα στον τομέα της υγείας και τώρα μιλά για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία, πρακτική που επίσης οδηγεί στην ενίσχυση των ιδιωτικών ομίλων με ζημιωμένους τους εργαζόμενους».

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Σύσκεψη Μητσοτάκη και Τσιόδρα – Ποια μέτρα έχουν «κλειδώσει»

Ανδρουλάκης: «Καταστροφικές οι κυβερνητικές παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας»

Σε απόλυτο πανικό η κυβέρνηση εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον – Τρέχει για να προλάβει τα χειρότερα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:06