search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:04
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Για ασφάλεια σε Παιδεία, Υγεία, Εργασία εν μέσω Όμικρον

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2212
13/01/2022
15.01.2022 07:00
kke_simaies-new

Τον δρόμο των κινητοποιήσεων παίρνουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ διεκδικώντας δωρεάν και αποτελεσματικά μέτρα υγειονομικής προστασίας στην εκπαίδευση και στους χώρους δουλειάς (ειδικά των μαζικών χώρων όπως οι κάθε λογής μεγάλες μονάδες παραγωγής) και στήριξης των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά, γιατρών, νοσηλευτών κ.λπ. Σήμερα, διοργανώνονται κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε πολλές πόλεις από εργατικά σωματεία, ενώ σωματεία υγειονομικών θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία, στο πλαίσιο της μέρας δράσης τους. Στην Αττική, ειδικότερα, διοργανώνεται συγκέντρωση στις 17.00 στο υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης τα σωματεία θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και καλούν τα Συνδικάτα Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Νομού Αττικής, Οικοδόμων Αθήνας, Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ένωση Λογιστών – Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Φαρμάκου – Καλλυντικών Αττικής, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αττικής, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Τύπου – Χάρτου, Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής, Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Νομού Αττικής. Επίσης, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών και πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιων νοσοκομείων, καθώς και το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά. Επίσης, καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής.

Το ΚΚΕ ζήτησε ασφαλές άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των γιορτών, ενώ την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολικών δομών, κι εν μέσω κατακραυγής για την ανεπάρκεια των σελφ τεστ και την κάλυψη τελευταία στιγμή, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είχε συνάντηση με το Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). Κατά τη συνάντηση επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στην κυβέρνηση και σημείωσε ότι επιβεβαιώνονται οι θέσεις του κόμματος πως το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων σημαίνει αραίωση των μαθητών, κατάργηση των συγχωνεύσεων, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, δασκάλων, καθηγητών, νηπιαγωγών αλλά και προσλήψεις σε βοηθητικό προσωπικό καθώς και μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους και όλες, με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Σχολιάζοντας δε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι έχει εξασφαλίσει κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ επισήμανε πως «για μια ακόμη φορά η “συμβολή” του ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση της πανδημίας – και πάντα με το αζημίωτο – αποδεικνύεται “αέρας κοπανιστός”» καθώς αυτή προϋποθέτει «“κριτήρια εισαγωγής”, που ουσιαστικά αφορούν μόνο ασθενείς με ήπια συμπτώματα», εξ ου και «περιστατικά παραμένουν “παρκαρισμένα” στα Τμήματα Επειγόντων, σε φορεία και σε ράντζα, χωρίς κανένα από αυτά να διακομίζεται στον ιδιωτικό τομέα».

Την ίδια ώρα, όπως κατήγγειλε, αντί η κυβέρνηση να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας και να επιτάξει πραγματικά τον ιδιωτικό τομέα, «θέτει νοσοκομεία εκτός μάχης, π.χ. Παίδων Πεντέλης, ή τα μετατρέπει σε μιας νόσου, αφήνοντας στο έλεος τις αυξημένες ανάγκες για Covid, αλλά και για μη Covid περιστατικά, η περίθαλψη των οποίων είτε αναβάλλεται επ’ αόριστον είτε εναπόκειται στην τσέπη των ασθενών».

Διαβάστε επίσης:

Κόμβος… υποτέλειας

Κόντρα για τα σχολεία και τη χαλαρή στρατηγική εν μέσω Όμικρον

Πανδημία: Ελεγχόμενο ρίσκο αλλά ως πότε;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34