Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Δείτε τον να παίζει πινγκ πονγκ (Video)
Πινγκ πονγκ έπαιξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, o οποίος βρέθηκε πρόσφατα στον αθλητικό σύλλογο του Πέραν Κωνσταντινουπόλεως.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βαρθολομαίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στις ΗΠΑ πριν από λίγο καιρό, ενώ είχε νοσήσει και με κορωνοϊό.
Ποιος είναι ο αθλητικός σύλλογος Πέραν
Από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ίδρυσαν μια σειρά από αθλητικούς συλλόγους και διοργάνωναν αθλητικές δραστηριότητες, όπως οι Πανκωνσταντινουπόλειοι Αγώνες.
Το 1877 ιδρύθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος Ερμής στο Πέραν με σημαντική δραστηριότητα μέχρι το 1922, που αναγκάσθηκε να διακόψει τη λειτουργία του από τις τουρκικές αρχές.
Ο Αθλητικός Σύλλογος Πέραν ιδρύθηκε το 1914, με το όνομα “Ελληνική Ομάδα Ποδοσφαίρου” και σύντομα ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα.
Με την εγκαθίδρυση της κεμαλικής Τουρκίας το 1922, αναγκάστηκε να αλλάξει την επίσημη ονομασία του σε Πέρα Σπορ Κουλουμπού (Pera Spor Kulübü) και αργότερα σε Μπέγιογλουσπορ (Beyoğluspor).
Διαβάστε επίσης
Βούλα: Πέταξαν σκύλο στη θάλασσα μέσα σε σακούλα