ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 05:35
MENU CLOSE

Ηχηρό μήνυμα της Προέδρου του Αρείου Πάγου: Αφήστε τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές σκοπιμότητες

19.01.2022 12:43

Ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης θέλησε να στείλει, με δήλωσή της, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου.

Η Μαρία Γεωργίου τονίζει επίσης ότι όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

Η δήλωση του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας γίνεται την στιγμή που πολύ συχνά στην πολιτική αντιπαράθεση γίνονται δημόσια σχόλια κατά της δικαιοσύνης με επικριτικά σχόλια και υπαινιγμούς σε ό,τι αφορά τον χειρισμό συγκεκριμένων υποθέσεων.

Ολόκληρη η δήλωση της προέδρου του Αρείου Πάγου:

«Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση – Άλλες δύο καταγγελίες γυναικών (video)

Βόλος: Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό 20χρονης φοιτήτριας

Η στιγμή που ο «δυνητικά επικίνδυνος» αστεροειδής περνά ξυστά από τη Γη – Δείτε πως τον κατέγραψε το Αστεροσκοπείο (Video)

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 01:08
Exit mobile version