search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:50
MENU CLOSE

Το πέταγμα του Rafale

19.01.2022 10:56
rafale

Σήμερα, στον αιωνίως καταυγάζοντα ουρανό της Ακρόπολης θα πετάξουν τα Rafale, τα 6 πρώτα μαχητικά αεροσκάφη που αλλάζουν τα δεδομένα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την θέση της χώρας μας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Στο εξής, η αποτρεπτική δύναμη της χώρας αναβαθμίζεται ριζικά σε όλα τα επίπεδα. Να το θέσουμε όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται: η Ελλάδα αγοράζει υπερσύχρονα αεροπλάνα με σχέδιο, στρατηγική και με μια διπλωματική ανασύνταξη της χώρας που όμοιά της δεν έχουμε ξαναζήσει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Αγοράζουμε αυτά τα αεροπλάνα με στρατηγικό μέλημα να μην χρειαστεί ποτέ να τα χρησιμοποιήσουμε. Το πόσο έχουν ενοχληθεί στην απέναντι πλευρά του γαλανού ελληνικού Αιγαίου είναι φανερό. Η Ελλάδα πέρασε από την φάση της παραπονούμενης χώρας σε αυτή που προκαλεί παράπονα στους «φίλους» γείτονες! 

Σήμερα, στους ελληνικούς ουρανούς  θα πετάξουν τα πρώτα 6 ελληνικά πλέον, Rafale, κτήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού στέλνοντας ένα υπερηχητικό μήνυμα αποτροπής. Η Ελληνική Αεροπορία αλλάζει πίστα, αλλάζει φτερά! Οι εξοπλισμοί αυτοί οι οποίοι σημειωτέον αποτελούν παγκόσμιο ρεκόρ επιτελικού σχεδιασμού, παραγγελίας, εκπαίδευσης και παράδοσης, είναι η πλέον τρανταχτή απόδειξη ότι και η χώρα άλλαξε πίστα και δεδομένα. Η χώρα μας δέχτηκε ευθείες απειλές και αντί άλλων απάντησε τόσο στο πεδίο όσο στην διπλωματία.

 Η Ελλάδα μέσα από αυτό το εξοπλιστικό πρόγραμμα γίνεται μια άλλη χώρα, μια σύγχρονη και υπερήφανη χώρα, μια χώρα που μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια. Μια χώρα που περνά από το στάδιο των θρηνητικών λαρυγγισμών και των αιώνιων παραπόνων σε αυτό της αξιοπρεπούς παρουσίας στον σύγχρονο κόσμο.  Και τα Rafale αποτελούν εγγύηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, του επίπεδου ζωής μας, του πολιτισμού και της δημοκρατίας μας.  Γι’ αυτό, τα υποδεχόμαστε σήμερα με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια. Τα Rafale θα αποτελούν το πλέον αξιόπιστο διπλωματικό μας επιχείρημα υπεράσπισης των εθνικών δικαίων επί οποιασδήποτε επιβουλής και αμφισβήτησης.

Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις όχι με παράπονα και διαμαρτυρίες απλά εμπράκτως.

Δυο από τα τέσσερα Rafale που παραλαμβάνουμε, θα είναι διθέσια ώστε να χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των νέων πιλότων και τα υπόλοιπα τέσσερα είναι μονοθέσια. Θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα, στην Τανάγρα. Έως τώρα, έχουν πλήρως εκπαιδευτεί 16 Έλληνες πιλότοι οι οποίοι από αύριο θα μπορούν να επιχειρούν, δηλαδή, να χρησιμοποιηθούν για κάθε ενδεχόμενο με πλήρη οπλισμό και ανταλλακτικά και με 50 Έλληνες τεχνικούς, εκπαιδευμένους στη βάση Μερινιάκ από προσωπικό της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.

Ταυτόχρονα, μαζί με τα ελληνικά πληρώματα, έρχονται Γάλλοι εκπαιδευτές οι οποίοι θα μείνουν στην χώρα μας προκειμένου να συνεχιστεί η εκπαίδευση επί ελληνικού εδάφους. Η χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα θα δέχεται τα υπερσύγχρονα αυτά πολεμικά αεροσκάφη μέχρι να ολοκληρωθεί η σύμβαση αγοράς των 24 αεροσκαφών που θα στοιχίσουν 2,32 δις μαζί με τον οπλισμό τους. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα -επίσης σε χρόνους πρωτοφανείς- θα ενισχυθεί από τις υπερσύχρονες φρεγάτες Belharra που θα είναι συμβατές επιχειρησιακά με τα Rafale.

Η Ελλάδα μπαίνει στην τρίτη εκατονταετία από την εποχή της μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης η οποία άφησε το ιστορικό της αποτύπωμα σε ολόκληρο τον τότε κόσμο πετυχαίνονται κάτι αδιανόητο ενάντια στην κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία, κάτι που δεν πίστευε κανείς ότι θα επιτύχει. Η Ελλάδα τότε κατάφερε να αναδιαμορφώσει το γεωπολιτικό σκηνικό της ευρωπαϊκής ηπείρου και όχι μόνο. Έτσι και σήμερα, η Ελλάδα ανανεώνει τα προτάγματα της Ανεξαρτησίας της, του ιστορικού της ρόλου και του παγκόσμιου πολιτισμού της, τόσο στην περιοχή μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Η κοινή γνώμη απέλασε τον Τζόκοβιτς

Συστήματα προστασίας «διασημοτήτων»

Όταν η κυβέρνηση χάνει την ψυχραιμία της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:48