search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:21
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Κυβερνητική ολιγωρία και εγκληματική πολιτική ο «φταίχτης» για το χάος

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2.214
27/01/2022
27.01.2022 07:00
kke_simaies-new

Διαχειριστικές και πολιτικές ευθύνες αποδίδει στην κυβέρνηση το ΚΚΕ για την παράλυση της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας από την κακοκαιρία, καθώς και για τις εικόνες ντροπής με τον πολύωρο εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό και άλλες κεντρικές αρτηρίες των Αθηνών.

Σύμφωνα με τον Περισσό η κυβέρνηση ολιγώρησε και επέδειξε αδιαφορία για τις ανάγκες των πολιτών σε ασφαλή μετακίνηση αλλά και ηλεκτροδότηση, ωστόσο οι ευθύνες της ξεπερνούν την ολιγωρία. Σύμφωνα με τη δήλωση του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα το πρωί της Τρίτης «αυτός ο εφιάλτης είναι κάτι παραπάνω από κυβερνητική ολιγωρία κι αδιαφορία», είναι «η ίδια η εγκληματική πολιτική που συντηρεί τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας και του κρατικού σχεδιασμού, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες γιατί τις θεωρεί ‘’ανεπίτρεπτο κόστος’’».

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της πολιτικής της, συνειδητά «έχει παραδώσει κρίσιμους τομείς για την προστασία και τις ανάγκες του λαού στα επιχειρηματικά συμφέροντα» και πως «αργά ή γρήγορα ο λαός θα αναζητήσει αυτές τις ευθύνες και θα αναμετρηθεί με αυτό το σάπιο κράτος, που θυσιάζει διαρκώς τις ανάγκες του στον βωμό του κέρδους». Όσο για την Επιτροπή Διερεύνησης που ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, το ΚΚΕ έκανε λόγο για «επιτροπές κουκουλώματος των ευθυνών».

Ευθύνες καταλόγισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και στην εταιρεία, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα – και εν μέσω γενικής κατακραυγής και προς την Αττική Οδό – την αντίληψη της παραχώρησης κρίσιμων υποδομών του κράτους στην ιδιωτική πρωτοβουλία: «Η πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στη χρυσοπληρωμένη ‘’Αττική οδό’’, ξεμπροστιάζει εκείνους που έχουν κάνει σημαία τους την επιχειρηματική δράση, η οποία όμως ούτε θέλει ούτε μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των λαϊκών αναγκών». Και πρόσθεσε: «Σήμερα προβάλλει από παντού η απαίτηση οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, οι εθνικές οδοί να είναι λαϊκή περιουσία χωρίς διόδια και χαράτσια, με σύγχρονα μέσα κι υποδομές».

Μέτωπα δράσης

Στο μεταξύ, το ΚΚΕ, σε πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, καθόρισε τους στόχους και τα πεδία δράσης του επόμενου διαστήματος, με βάση και το Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης της Κ.Ε. (που είχε απευθύνει στα μέσα του φθινοπώρου), συνεκτιμώντας το γεγονός ότι το 2022 – ανεξάρτητα απ’ τον ακριβή χρόνο των εκλογών – «θα είναι χρόνος προετοιμασίας ή και διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών».

Έτσι, βασικά μέτωπα της δράσης του κόμματος για το επόμενο διάστημα, που σύμφωνα με την Κ.Ε. αποτελεί και χρόνο προετοιμασίας για τις βουλευτικές εκλογές, είναι μεταξύ άλλων:

Η πανδημία και η στήριξη της δημόσιας υγείας, η στήριξη στο λαϊκό εισόδημα και η πάλη για αύξηση μισθών και υπογραφή ΣΣΕ, η πάλη ενάντια στην ακρίβεια, η πάλη για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, η δράση για τα προβλήματα αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, η δράση για τα δικαιώματα των γυναικών ενάντια σε κάθε μορφή ανισοτιμίας, βίας και κακοποίησης, η δράση για τα ζητήματα της νεολαίας και ειδικά στα μέτωπα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, η διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στις πολύμορφες επεμβάσεις (π.χ. Κούβα, Παλαιστίνη, Καζακστάν).

Παράλληλα, το ΚΚΕ θα ξεδιπλώσει μια «πολύμορφη ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση» για κρίσιμα επίκαιρα ζητήματα, με αφετηρία όμως σημαντικές ιστορικές επετείους όπως: τα 30 χρόνια απ’ τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (μετεξέλιξη της τότε ΕΟΚ σε Ε.Ε.) και 20 χρόνια από την ΟΝΕ, τα 70 χρόνια απ’ την ένταξη της Ελλάδας στον ΝΑΤΟ, τα 100 χρόνια απ’ τον Μικρασιατικό Πόλεμο, τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ και τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη.

Διαβάστε επίσης:

Η σιωπηρή ψυχραιμία της Αθήνας

Άγρια ζώα: Η επέμβαση του ανθρώπου τα έφερε στις αυλές μας (Photos/Videos)

Αναπτυξιακός νόμος: Μέχρι 10 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό ενίσχυσης ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:21