search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:01
MENU CLOSE

Δολοφονία 19χρονου: ΠΑΟΚ και Άρης συμφώνησαν για φιλικό αγώνα – Ξέσπασμα Γκαγκάτση για τον δολοφόνο

04.02.2022 15:28
omades-thessaloniki09-new

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την οπαδική βία, που πραγματοποιήθηκε υπό την βαριά σκιά της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Μετά την συνάντηση, όπου μετείχαν και υψηλόβαθμα στελέχη της Ασφάλειας, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης με δηλώσεις του χαρακτήρισε τον δολοφόνο του Άλκη «κοινό εγκληματία, δολοφόνο δεν ανήκει στον ΠΑΟΚ, είναι ένα ζώο». Τόνισε δε πως ζητά συγγνώμη για την απώλεια του 19χρονου.

«Έγινε μια παρόμοια σύσκεψη και πριν έναν χρόνο και ειπώθηκε μεταξύ των ΠΑΕ να υπάρχει ηρεμία, η οποία και υπάρχει. Εξηγήσαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες και δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, απλά υπό την ομπρέλα του οπαδικού κινήματος βρίσκουν και κάνουν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές που φτάνουν στις δολοφονίες ανθρώπων. Είναι ώρα να μιλήσει η δικαιοσύνη για τον δολοφόνο και τους συνεργούς του. Εμείς θα κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι είναι δυνατό για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Δεν μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε κάτι για περιστατικά που γίνονται στους δρόμους από αυτούς τους εγκληματίες», πρόσθεσε.

«Ζητώ συγγνώμη ως αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ για το παιδί, τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του» είπε και συμπλήρωσε ότι μαζί με τις άλλες ΠΑΕ και συγκεκριμένα τον κύριο Θεόδωρο Καρυπίδη συμφώνησαν να γίνει ο φιλικός αγώνας ώστε να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στους οπαδούς. Κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας (που ανέλαβε την οικογένεια του 19χρονου) πως ο ΠΑΟΚ πληρώνει τον δικηγόρο του φερόμενου ως δράστη, είπε: «Είναι αστείο και μόνο να απαντήσω σε αυτό. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και τη φρίκη μας γι’ αυτό το ειδεχθές έγκλημα. Εννοείται ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι παραδοχή ήττας το γεγονός ότι ο δολοφόνος δύο χρόνια πριν πέρασε αυτό το μέγαρο και κυκλοφορεί ελεύθερος. Είναι βαθύτερα κοινωνικό το πρόβλημα, όχι αθλητικό ή ποδοσφαιρικό. Όσο για τους συνδέσμους, είναι οπλοστάσια. Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της, εμείς δεν είμαστε αστυνομικοί να κάνουμε τέτοιους ελέγχους».

Υπενθυμίζεται ότι στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, καθώς και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Φώτης Θέος,

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον εισαγγελικό λειτουργό η έξαρση των φαινομένων βίας που γιγαντώθηκε με την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Θεόδωρος Καρυπίδης, ΠΑΕ Άρης
Μάκης Γαγκάτσης, ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Φώτης Θέος, Ερασιτέχνης Ηρακλής

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τους κάλεσε στο πλαίσιο της προσπάθειας για διαλεύκανση της δολοφονίας του Άλκη Καμπάνου και της διαχείρισης της κρίσης στα οπαδικά τεκταινόμενα της πόλης.

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν, μάλιστα, και υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι σε εφόδους της Αστυνομίας σε συνδέσμους των τριών ομάδων εντοπίστηκε ολόκληρο «οπλοστάσιο» και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

Εντοπίστηκαν επίσης δύο μαχαίρια που εξετάζεται αν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Γλυφάδα: Ο Δήμος χαρίζει καυσόξυλα από τα σπασμένα δέντρα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» (Video)

Κορωνοϊός: Χωρίς τεστ θα μπαίνουν στην Ελλάδα οι εμβολιασμένοι με ευρωπαϊκό πιστοποιητικό

Φρίκη στην Κάλυμνο: 13χρονη καταγγέλλει τον σύντροφο της μητέρας της – «Με βίαζε επί τρία χρόνια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48