search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:22
MENU CLOSE

Γλυφάδα: Ο Δήμος χαρίζει καυσόξυλα από τα σπασμένα δέντρα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» (Video)

04.02.2022 13:01
glyfada_dendra_new

Την πρωτοβουλία να διαθέσει δωρεάν στους πολίτες την ξυλεία από τα σπασμένα δέντρα και κλαδιά που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» από την Αττική, πήρε ο Δήμος Γλυφάδας.

Σε ανάλογη κίνηση, με στόχο να συνδράμει τους δημότες της περιοχής λόγω και της ενεργειακής κρίσης, έχει προχωρήσει και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Στην Γλυφάδα, ήδη είναι πολύ μεγάλη η ανταπόκριση από τον κόσμο καθώς, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 4/2 ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τις 7.000 μέσα σε ένα μόλις 24ωρο.

«Όποιος το επιθυμεί δηλώνει ηλεκτρονικά το όνομά του και τα στοιχεία επικοινωνίας. Η δράση αυτή αφορά μόνο τους κατοίκους και τους δημότες. Οι πολίτες λαμβάνουν ένα sms και από τις 8.30 μέχρι τις 14.00 μπορούν να παραλάβουν δωρεάν τα ξύλα», δήλωσε ο Γιώργος Παπανικολάου μιλώντας στην ΕΡΤ.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Γλυφάδας Μαίρη Μηλιαρέση τόνισε όλοι οι δημότες μπορούν να πάρουν ξύλα αλλά προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι που έχουν μεγάλη ανάγκη και ιδίως οι οικογένειες που είναι ωφελούμενες από τις δράσεις του Δήμου.

«Από τα φύγουν όλα αυτά τα ξύλα και να πάνε για κομποστοποίηση, προσφέρονται στους πολίτες μας. Είναι μία πολύ ωραία δράση και χρησιμοποιείται σε αυτούς που το έχουν ανάγκη περισσότερο», σχολίασε.

Πώς γίνεται η δωρεάν διανομή

Οι υπάλληλοι του δήμου των νοτίων προαστίων της Αττικής έχουν κόψει και συγκεντρώσει τα ξύλα.

Οι πολίτες πηγαίνουν στο πυροφυλάκιο του δήμου και γεμίζουν το πορτ μπαγκάζ του οχήματός τους.

Οι ενδιαφερόμενοι για την αποφυγή συνωστισμού θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων καθώς η ποσότητα της ξυλείας είναι περιορισμένη

Τα ξύλα θα διανέμονται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Οι αιτήσεις για δωρεάν ξυλεία γίνονται ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Χωρίς τεστ θα μπαίνουν στην Ελλάδα οι εμβολιασμένοι με ευρωπαϊκό πιστοποιητικό

Ιλιον: Έρευνα για το «είσαι η ντροπή της κοινωνίας» που είπε καθηγητής σε μαθητή με φούστα

Αττική Οδός: Ξεκινούν στις 2 το μεσημέρι οι αιτήσεις αποζημίωσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:22