search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:11
MENU CLOSE

Ιλιον: Έρευνα για το «είσαι η ντροπή της κοινωνίας» που είπε καθηγητής σε μαθητή με φούστα

04.02.2022 11:52
mousiko_sxoleio

Έρευνα έχει διατάξει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το τρανσφοβικό περιστατικό στο Μουσικό Γυμνάσιο στο Ίλιον, όπου καθηγητής επιτέθηκε φραστικά σε μαθητή της Α’ Γυμνασίου επειδή εμφανίστηκε στο σχολείο φορώντας φούστα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη τα αγόρια αποφάσισαν να πάνε στο σχολείο ντυμένοι με φούστες και φορέματα, ενώ τα κορίτσια με παντελόνια και γραβάτες.

Με αυτόν τον τρόπο εκφράσουν θέλησαν να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε συμμαθητή τους,

«Είσαι η ντροπή της κοινωνίας»

O καθηγητής, σύμφωνα με καταγγελία γονέα στο protothema.gr, μόλις αντίκρισε τον μαθητή, άρχισε να τον προσβάλει, προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμμαθητών του: «Το σκηνικό έγινε Τρίτη μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή της 1η Γυμνασίου. Το παιδί αν θέλει ή αισθάνεται κορίτσι είναι δικαίωμά του και δεν αφορά κανέναν πέρα από εκείνο και την οικογένειά του. Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να το αποκαλέσει: “Nτροπή της κοινωνίας”. Το έβγαλε έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις».

«Εμείς δημιουργούμε ένα σχολείο δημοκρατικό, συμπεριληπτικό, με αποδοχή στην διαφορετικότητα, με ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τους μαθητές τους, που διαπνέεται από τις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας και των ίσων ευκαιριών, γι’ αυτό και έχουμε εισαγάγει τα εργαστήρια δεξιοτήτων και έχουμε επιμορφώσει ήδη πάνω από 80.000 εκπαιδευτικούς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αλληλοσεβασμού» είπε στο newsit.gr, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με αίμα στον τόπο του εγκήματος

Μητέρα κατήγγειλε τον… εαυτό της για κακοποίηση του μωρού της! (video)

Το twitter απαντά στον Μητσοτάκη για την «καταπληκτική ποιότητα ζωής»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:10