search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 03:46
MENU CLOSE

Κούλογλου κατά Πολάκη: «Κρατικοποίηση τράπεζας σημαίνει Ελλάδα εκτός ΕΕ – Δε θα φέρουμε δικτατορία του προλεταριάτου»

10.02.2022 14:32
kouloglou_polakis

Θέση για τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης πήρε σήμερα Πέμπτη ο Ευρωβουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέλιος Κουλογλου.

Ο Στέλιος Κουλογλου κατηγόρησε τον Παύλο Πολάκη για κατάθεση μη σοβαρών προτάσεων που θα απαιτούσαν έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «δεν περνάει η κρατικοποίηση αυτή τη στιγμή ιδιωτικής τράπεζας στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή θα πρέπει να φύγεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Επομένως δεν είναι σοβαρές προτάσεις αυτές και το ίδιο ισχύει και με τη Δικαιοσύνη». Ζήτησε να μη δίνει τόση σημασία ο κόσμος ούτε να «ανησυχείτε με όσα ακούτε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει να επιβάλει τη δικτατορία του προλεταριάτου».

Επεσήμανε ότι «ασφαλώς πιστεύουμε ότι χρειάζεται -και το έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή και το Ταμείο Ανάκαμψης- να δημιουργηθεί και μια δημόσια τράπεζα. Στην Πορτογαλία το έκαναν. Επίσης, ναι, πιστεύουμε ότι πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να μεταρρυθμιστεί ριζικά. Τώρα, ο Πολάκης και διάφοροι άλλοι τα καταλαβαίνουν αυτά με τον δικό τους τρόπο. Αναφέρονται σε πραγματικές ανάγκες αλλά προτείνουν λάθος μέτρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης πρότεινε την κρατικοποίηση τουλάχιστον μιας τράπεζας, της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με εθελούσια έξοδο δικαστών σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Διαφθορά, διαφάνεια, δικαιοσύνη», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ

Κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαφώς διευκρινίσει τι καλά έκανε την προηγούμενη φορά, τι δεν έκανε καλά γιατί δημιουργήθηκε το αντισύριζα μέτωπο, τι αυτοκριτική πρέπει να κάνει και πώς θα κυβερνήσει στο μέλλον και με ποιους ανθρώπους». «Και από τη στιγμή που δεν έχει διευκρινίσει αυτά τα πράγματα, γι αυτό βλέπετε με μια τόσο ανίκανη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πάρει τα πάνω του. Αυτά τα πράγματα έπρεπε να γίνουν το πρώτο εξάμηνο!», κατέληξε ο κ. Κούλογλου.

Διαβάστε επίσης:

Βαρεμένος: Διέκοψε πολιτική συζήτηση για να μεταδώσει το σκορ του Παναιτωλικού – «Δυστυχώς, δυστυχώς, έφαγε…» (Video)

Ποιοι «γαλάζιοι» θέλουν αλλαγή εκλογικού νόμου και εκλογές

Παύλος Πολάκης: Με ιατρική αμφίεση στη Βουλή για μικροεπέμβαση σε εργαζόμενο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04