search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:59
MENU CLOSE

Πολάκης: Για να αλλάξει κάτι, πρέπει μία τράπεζα στις τέσσερις να περάσει υπό δημόσιο έλεγχο

09.02.2022 15:50
Polakis_new_new

Κρατικοποίηση μιας τράπεζας τουλάχιστον, της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ καθώς και θεσμικές αλλαγές στη δικαιοσύνη θα πρέπει να περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον ξανακυβερνήσει, ανέφερε ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, σε διαδικτυακή εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών του Πειραιά με θέμα: «Διαφθορά, διαφάνεια, δικαιοσύνη» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

«Δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα, εάν μία τράπεζα από τις τέσσερις δεν περάσει υπό δημόσιο έλεγχο. Τουλάχιστον μία τράπεζα από τις τέσσερις» λέει ο κ. Πολάκης.

«Δεν γίνεται να μην ξαναπάρουμε πίσω κάποιους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες, όπως το θέμα της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ. Πώς θα ελέγξεις την ακρίβεια εάν δεν έχεις στα χέρια σου το εργαλείο της ΔΕΗ που θα καθορίσει τις τιμές και θα βάλει του κανόνες του παιχνιδιού;» αναρωτήθηκε με αφορμή τις μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς τους που βλέπουν οι καταναλωτές το τελευταίο διάστημα.

Όσον αφορά την δικαιοσύνη ανέφερε που ήταν και το βασικό θέμα της συζήτησης, ανέφερε: «Πώς θα δώσεις στον κόσμο την αίσθηση ότι υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, αν δεν τιμωρηθούν αυτοί που κλέβουν. Και πώς θα τιμωρηθούν αυτοί που κλέβουν; Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές -με νομοθετικά μέτρα, όχι “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”- σε σχέση με τη δικαιοσύνη. Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των δικαστών (…) δεν φτάνουν. Θέλει παραπάνω. Μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, μαζικής εισροής μέσα από μία δεύτερη σχολή δικαστών, μέσα από ένα άλλο μηχανισμό».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Κατατέθηκαν οι συμβάσεις για Rafale, Belharra και γερμανικές τορπίλες

Απόπειρα ελέγχου των επιμελητηρίων από τη Ν.Δ.

Λιβανός: «Τον ειρωνεύτηκα τον Δούκα αλλά δεν έγινε αντιληπτό» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29