search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:18
MENU CLOSE

Αντιδράσεις εντός κι εκτός για τη «συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με υγιείς δυνάμεις της κεντροδεξιάς»

18.02.2022 16:12
giorgos-tsipras-syriza-new

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο Γιώργος Τσίπρας, απασχολεί με δήλωσή του και αυτή τη φορά όχι τη τόσο τη Νέα Δημοκρατία, όσο το δικό του κόμμα.

Μετά λοιπόν, την φράση «η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός», ο εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε ένα «αυτογκόλ» όπως συνηθίζει να ονομάζει τις γκάφες της η Κουμουνδούρου, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί με «υγιείς δυνάμεις της κεντροδεξιάς», σε μια απόπειρα να κάνει σαφή τον διαχωρισμό μεταξύ της «παραδοσιακής ΝΔ με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μάλλον όμως δεν περίμενε τις εσωκομματικές αντιδράσεις, όχι επίσημα ακόμη αλλά σε επίπεδο μελών, καθώς αρκετοί υποστηρίζουν πως ρίχνει νερό στον μύλο του κυβερνώντος κόμματος αλλά και του ΚΙΝΑΛ που αφήνουν αιχμές για «καραμανλική συνιστώσα» στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ναι, η προσωπική μου άποψη είναι ότι στο μέλλον με αυτό το κομμάτι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Στην Ελλάδα για να αλλάξουν πράγματα χρειάζεται να υπάρξουν πολιτικές που αναγκαστικά πρέπει να έχουν μια διακομματική συναίνεση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και κομμάτια του δημοκρατικού κέντρου, της δημοκρατικής κεντροδεξιάς», είπε ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στα «Παραπολιτικά». 

Και συνέχισε: «Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με ένα κομμάτι της κεντροδεξιάς που δεν θα είναι με τον κ. Μητσοτάκη. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στο χώρο της κεντροδεξιάς για κάτι τέτοιο».

Γιώργος Τσίπρας: Μονταζιέρας συνέχεια

«Τίτλοι άρθρων σε γνωστές ιστοσελίδες της λίστας Πέτσα με εμφανίζουν να υποστηρίζω “συνεργασία με ΝΔ”, με αφορμή συνέντευξή μου στα ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά. Στα λεγόμενα μου στη συνέντευξη που με ακρίβεια αποδίδει η ιστοσελίδα των Παραπολιτικών (υπάρχει άλλωστε και το ηχητικό) ρητά αντιτίθεμαι σε οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ καθώς και σε σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης τεχνοκρατών που διακινούνται το τελευταίο διάστημα. Άλλες ιστοσελίδες θεώρησαν δημοσιογραφία να «μεταφράζουν» τα λεγόμενά μου εμφανίζοντάς με να υποστηρίζω τα ακριβώς αντίθετα από όσα είπα, όπως ο άθλιος, παραπλανητικός τίτλος «Γιώργος Τσίπρας: Ναι σε συνεργασία με ΝΔ». Η αθλιότητα και η μονταζιέρα καλά κρατούν στο περιβάλλον των ΜΜΕ», είναι η απάντηση του Γιώργου Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: Πολίτης μου φώναξε «άξιος» – Ο κόσμος μας αγαπάει (audio)

Επικοινωνία Κουτσούμπα με Μητσοτάκη για τους αγρότες

«Ψηφιακή Κοινωνία»: Πλατφόρμα ετοιμάζει το ΚΙΝΑΛ – Τι θα περιλαμβάνει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:17