search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:23
MENU CLOSE

Επιστήμονες «εκπαίδευσαν» την τεχνητή νοημοσύνη ώστε να ελέγχει τη πυρηνική σύντηξη

21.02.2022 19:38
noimosini_new
Πηγή: Pixabay

Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι όλο και πιο εμφανής τα τελευταία 50 χρόνια, όπου η διάθεση αναρίθμητων δεδομένων και νέων αλγορίθμων επέτρεψαν την ταχύτατη ανάπτυξή της.

Οι επιστήμονες της DeepMind εκμεταλλευόμενοι την παραπάνω εξέλιξη βρήκαν μία εφαρμογή του λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν στον πραγματικό κόσμο.

Το εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης που εδρεύει στο Λονδίνο και ανήκει στην Alphabet, ανακοίνωσε ότι εκπαίδευσε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να ελέγχει το υπερθερμασμένο πλάσμα μέσα σε έναν αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης.

Η πυρηνική σύντηξη, μια διαδικασία που τροφοδοτεί τα αστέρια του σύμπαντος, περιλαμβάνει τη συντριβή και τη σύντηξη του υδρογόνου, το οποίο είναι ένα κοινό στοιχείο του θαλασσινού νερού.

Η διαδικασία, η οποία απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας, προβάλλεται ως μια δυνητικά απεριόριστη πηγή καθαρής ενέργειας, ωστόσε μένει να ξεπεραστούν ακόμη μια σειρά από τεχνικές προκλήσεις.

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Εγκληματική ενέργεια «δείχνει» η ιατροδικαστική εξέταση για την 9χρονη Τζωρτζίνα

Πούτιν στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας: Θα αποφασίσω για την ανεξαρτησία των περιοχών του Ντονμπάς σήμερα

Car Wallet: Άδεια και δίπλωμα οδήγησης σε μία εφαρμογή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:16