search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:20
MENU CLOSE

Πάτρα: Θρίλερ με τον θάνατο της Τζωρτζίνας- Οι ιατροδικαστές διαψεύδουν την πληροφορία για το τοξικό αέριο

21.02.2022 19:17
patra_new

Από τα πιο επίσημα χείλη διαψεύδεται η πληροφορία που δημοσίευσε νωρίτερα το Πρώτο Θέμα ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα προήλθε από εισπνοή τοξικού ή δηλητηριώδους αερίου.

Σε ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Καρακούκης αναφέρει ότι η πληροφορία που διακινήθηκε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η επίσημη ανακοίνωση του κ. Καρακούκη

«Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.

Αθήνα 21/2/2022

Ο Προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Νικόλαος Γ. Καρακούκης

Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ»

Ανάλογη διάψευση και από τον αρμόδιο για την ιατροδικαστική έρευνα στην υπόθεση αυτή, ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος χαρακτηρίζει «ψευδείς ειδήσεις» τις πληροφορίες ότι έχουν εντοπιστεί τέτοια ευρήματα κατά τη μέχρι τώρα ιατροδικαστική έρευνα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πλευρά του, εξηγεί πως ποτέ δεν έχει φτάσει στα χέρια του φάκελος με τέτοιου είδους ευρήματα όπως αυτά που επικαλείται το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».

Η υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, αλλά και των υπολοίπων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα, εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα, καθώς οι ανατροπές και τα νέα δεδομένα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα διακινήθηκε η πληροφορία που διέρρευσε από την ΕΛΑΣ και δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα, ότι η νεκροψία, νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού δείχνει αλλοιώσεις στο οστό της μύτης της, που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες, γεγονός που την οδήγησε στο θάνατο.

Πάντως, το thebest.gr, επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας, κ. Γιάννη Κόττα, ο οποίος επεσήμανε πως η οικογένεια και ο ίδιος δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα. «Δεν μας έχει ειδοποιήσει κανείς. Δεν έχουμε γνώση κανενός αποτελέσματος ακόμη» δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο άλλος δικηγόρος της οικογένειας, ο κ. Δημήτρης Καράμπελας. 

Ο πατέρας των τριών παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας στη «Ζούγκλα» δήλωσε πως το δημοσίευμα αυτό είναι «fake» και πως προτίθεται να κινηθεί νομικά.

Με δεδομένο ότι έως την Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα ανοίξουν τον πρώτο κύκλο των 15 προσώπων που θα κληθούν να δώσουν κατάθεση. Πρόκειται για ιατρούς και νοσηλευτές που χειρίστηκαν την υπόθεση της μικρής Τζωρτζίνας.

Προβληματισμός για το μονόκλινο δωμάτιο


Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, παιδίατροι στην Πάτρα επισημαίνουν ότι τους είχε προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα κορίτσια παρουσίαζαν προβλήματα υγείας όταν βρίσκονταν στο μονόκλινο δωμάτιο, χωρίς την επίβλεψη γιατρών, ενώ όταν βρίσκονταν στην ΜΕΘ δεν παρουσίαζαν επεισόδια που να προκαλούν ανησυχία.

Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει σαφείς υπόνοιες στους γιατρούς και είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, αν και τελικά δεν υλοποιήθηκε αυτό το σχέδιο.

Επιπλέον, η μητέρα σε συνέντευξη που έδωσε είχε ισχυριστεί ότι τα παιδιά έμειναν σε μονόκλινο, γιατί έτσι είχαν προτείνει οι γιατροί. Ωστόσο, οι γιατροί αποκάλυψαν πως η διαμονή των παιδιών σε μονόκλινο ήταν επίκληση της μητέρας των κοριτσιών, η οποία τους ανέφερε ότι ήταν έγκυος λίγων εβδομάδων και ζαλιζόταν.

Επίσης, προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός ότι η μητέρα εμφανιζόταν στα social media ότι έπασχε από καρκίνο των ωοθηκών, όπως αποκάλυψε η εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον Alpha, με πηγές από τον ιατρικό χώρο να το αμφισβητούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος «βλέπει» εγκληματική ενέργεια στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Θεοδωρίδου: Δεν αποκλείεται επανεμφάνιση νέου επιδημικού κύματος (Videos)

Car Wallet: Άδεια και δίπλωμα οδήγησης σε μία εφαρμογή

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Έως την Τετάρτη τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Τζωρτζίνας




google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:20